• Aeroflot, compania aeriană de stat rusă, intenționează să implementeze Wi-Fi în avioanele sale.
  • Ministrul rus al Dezvoltării Digitale estimează că Wi-Fi-ul va fi disponibil pe scară largă în avioanele rusești până în 2028.
  • Rusia ar putea avea dificultăți în atingerea acestui obiectiv, din cauza sancțiunilor occidentale.

Compania aeriană de stat rusă, Aeroflot, speră să introducă Wi-Fi în avioanele sale, dar acest lucru este încă la câțiva ani distanță, scrie POLITICO.

Ministrul rus al Dezvoltării Digitale, Maksut Shadayev, a declarat pentru agenția de știri de stat rusă TASS că Wi-Fi-ul la bordul avioanelor rusești va fi „omniprezent” până în 2028.

„Am semnat un acord și cred că pasagerii își doresc acest lucru. Este un serviciu cerut. Mi-ar plăcea, de asemenea, să fie gratuit pentru pasageri, așa cum se implementează acum în întreaga lume” a declarat luni CEO-ul Aeroflot, Sergei Alexandrovsky, la Forumul de Transport Digital din Moscova, adăugând că va depinde de operatori dacă serviciul va fi gratuit.

Recomandări

ROUTH A LĂSAT BILETE
STARE DE URGENȚĂ ÎN ISRAEL
SUA IMPUNE RESTRICȚII
BEC ÎL AMÂNĂ PE IOHANNIS
274 DE ZILE PE MARE
NOUA ORDINE MONDIALĂ

Cu toate acestea, activarea accesului la internet în timpul zborurilor ar putea fi mai ușor de zis decât de făcut.

Sancțiunile impuse Rusiei de țările occidentale din cauza invaziei la scară largă a Ucrainei înseamnă că toate companiile aeriene rusești și-au pierdut accesul la actualizări de servicii și piese de schimb.

Internetul în timpul zborului a fost introdus pentru prima dată pe companiile aeriene occidentale în urmă cu aproximativ 20 de ani.

Citește și