• Crescut în St Louis, Missouri, Altman a renunțat la Stanford și a devenit președintele Y Combinator.
  • Cu câteva luni înainte de audiere, produsul ChatGPT al companiei sale luase lumea cu asalt.
  • Senatoarea Kyrsten Sinema a fost încântată de Altman.

ChatGPT al lui Sam Altman promite să transforme economia globală. Dar reprezintă, de asemenea, o amenințare enormă. Aici, un om de știință care a apărut împreună cu Altman în fața Senatului SUA cu privire la siguranța A.I. evidențiază pericolul din A.I. – și din Altman însuși.

La 16 mai 2023, Sam Altman, fermecătorul, blândul și veșnic optimistul CEO miliardar al OpenAI stătea în fața reuniunii subcomisiei judiciare a Senatului SUA privind supravegherea A.I. Se afla în Washington DC și eram la apogeul maniei A.I.. Altman, pe atunci în vârstă de 38 de ani, era băiatul de afiș pentru toate acestea.

Crescut în St Louis, Missouri, Altman a renunțat la Stanford și a devenit președintele Y Combinator, care a avut un succes uriaș, înainte de a împlini 30 de ani. Cu câteva luni înainte de audiere, produsul ChatGPT al companiei sale luase lumea cu asalt. Pe tot parcursul verii 2023, Altman a fost tratat ca un Beatle, trecând prin DC ca parte a unui turneu mondial, întâlnindu-se cu prim-miniștri și președinți din întreaga lume.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Senatoarea Kyrsten Sinema a fost încântată: „Nu am mai întâlnit pe nimeni la fel de inteligent ca Sam… Este un introvertit, timid și umil… Dar… foarte bun la formarea de relații cu oamenii de pe Hill și… poate ajuta oamenii din guvern să înțeleagă A.I.”. Portretele elogioase de la acea vreme îl descriau pe tânărul Altman ca fiind sincer, talentat, bogat și interesat doar de promovarea umanității. Sugestiile sale frecvente conform cărora Inteligența Artificială ar putea transforma economia globală i-au făcut pe liderii mondiali să saliveze.

Altman nu a spus tot adevărul. El nu deținea acțiuni în OpenAI, dar deținea acțiuni în Y Combinator, iar Y Combinator deținea acțiuni în OpenAI. Ceea ce însemna că Sam avea o participație indirectă în OpenAI, fapt recunoscut pe site-ul web al OpenAI. Dacă această participație indirectă ar valora doar 0,1% din valoarea companiei, ceea ce pare plauzibil, aceasta ar valora aproape 100 de milioane de dolari.

În ultimele luni, îngrijorările cu privire la sinceritatea lui Altman au trecut de la erezie la modă. Jurnalistul Edward Zitron a scris că Altman a fost un profet fals – un escroc mizerabil care își folosește abilitatea remarcabilă pentru a impresiona și manipula elita din Silicon Valley”. Ellen Huet de la Bloomberg News, în podcastul Foundering, a ajuns la concluzia că atunci când [Altman] spune ceva, nu poți fi sigur că chiar vorbește serios”. Paris Marx a avertizat cu privire la viziunea egoistă a lui Sam Altman”. Pionierul A.I. Geoffrey Hinton a pus recent la îndoială motivele lui Altman. Eu însumi am scris un eseu intitulat Sam Altman Playbook”, disecând modul în care a reușit să păcălească atât de mulți oameni pentru atât de mult timp, cu un amestec de publicitate și umilință aparentă.

Citește și