• Livrările globale de smartphone-uri au crescut cu 6,5% de la an la an, ajungând la 285,4 milioane de unități în al doilea trimestru din 2024.
  • Rezultatele preliminare ale pieței arată că Samsung a ocupat prima poziție în T224, cu o cotă de 18,9% din livrări.
  • Apple a încheiat trimestrul pe locul al doilea, cu o cotă de 15,8%, cu performanțe îmbunătățite în China și în alte regiuni cheie.

Conform datelor preliminare ale International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, livrările globale de smartphone-uri au crescut cu 6,5% de la an la an, ajungând la 285,4 milioane de unități în al doilea trimestru din 2024 (2Q24). Deși acest lucru marchează al patrulea trimestru consecutiv de creștere a livrărilor și consolidează impulsul către redresarea așteptată în acest an, cererea nu și-a revenit încă în totalitate și rămâne provocată pe multe piețe.

„În timp ce redresarea este în curs de desfășurare, toate cele mai importante 5 companii înregistrând creșteri de la an la an, observăm o creștere a concurenței între lideri și o polarizare a benzilor de preț. În timp ce Apple și Samsung continuă să împingă în partea de sus a pieței și să beneficieze cel mai mult de tendința de premiumizare în curs de desfășurare, multe dintre cele mai importante OEM-uri chineze cresc livrările în gama inferioară în încercarea de a capta cota de volum pe fondul cererii slabe. Ca urmare, cota dispozitivelor din gama de mijloc este contestată”, a declarat Nabila Popal, director senior de cercetare în cadrul echipei Worldwide Tracker a IDC. „Cu toate acestea, există o mulțime de entuziasm pe piața smartphone-urilor în prezent, datorită prețurilor medii de vânzare (PSA) mai mari și agitației create de smartphone-urile Gen AI, care sunt de așteptat să crească mai rapid decât orice inovație mobilă pe care am văzut-o până în prezent și se preconizează că vor captura 19% din piață cu 234 de milioane de livrări în acest an.”

Rezultatele preliminare ale pieței arată că Samsung a ocupat prima poziție în T224, cu o cotă de 18,9% din livrări, datorită concentrării strategice asupra flagship-urilor sale și a unei strategii puternice de inteligență artificială.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Apple a încheiat trimestrul pe locul al doilea, cu o cotă de 15,8%, cu performanțe îmbunătățite în China și în alte regiuni cheie. Principalele companii au înregistrat ambele o creștere modestă de la an la an. Xiaomi a ocupat locul al treilea în T224, cu o cotă de 14,8%, în timp ce vivo și OPPO au ocupat la egalitate* poziția a patra, cu o cotă de 9,1% și, respectiv, 9,0%.

Xiaomi și vivo au înregistrat o creștere de două cifre, cu performanțe puternice pe piețele emergente și în China, în timp ce creșterea de 1,8% a OPPO s-a datorat unei expansiuni continue de succes în afara Chinei. Pe măsură ce concurența crește, IDC se așteaptă la o a doua jumătate a anului foarte pozitivă și interesantă, cu o cursă strânsă între cele mai importante OEM-uri.

Citește și