Schimbările climatice scumpesc alimentele. CEO Fryday: „Atât agricultorii, cât și cei care cresc animale, ar trebui să aibă temperaturi adecvate”

Potrivit unui nou studiu realizat în colaborare cu Banca Centrală Europeană, până în 2035, temperaturile mai ridicate vor duce la creșterea prețurilor la alimente la nivel mondial cu un nivel cuprins între 0,9 și 3,2% în fiecare an. Autorii studiului au descoperit o legătură strânsă între temperatura medie și prețurile alimentelor.

Ce măsuri iau antreprenorii pentru business?

„Impactul va fi unul semnificativ pe termen lung printr-o inflație care va impacta HORECA și nu doar. Atât agricultorii cât și cei care cresc animale, ar trebui să aibă temperaturi adecvate, iar creșterea acesteia nu face nimic altceva decât să impacteze negativ. Singura opțiune prin care putem diminua impactul spre client ar fi să avem o expansiune accelerată, o putere de cumpărare mai mare pentru a se face o anumită diferență pe piață”, a declarat Lucian Florea, CEO Fryday, pentru Aleph News.

Exit mobile version