Situația HoReCa, prin ochii analiștilor: cât de mari sunt pierderile și ce soluții ar trebui să aibă statul

O zi în plus cu ușile închise adâncește minusul din pierderi. Îți vorbesc despre hoteluri, restaurante și cluburi. De tot ce te-ai ferit sau ai fost nevoit s-o faci din cauza epidemiei.

După toată acestă criză, patronilor le va fi greu să-și păstreze afacerea. Adrian Mitroi este analist financiar și îți spune cât de mari sunt pierderile.

Adrian Mitroi, analist economic: „Ce faci cu antreprenorii? Poţi să-i serveşti eventual cu business de la stat, de exemplu. Îşi va reveni la fel de încet pentru că este o chestiune de încredere a consumatorului. Temerea se va vedea aici şi mai ales în camerele închiriate la hotel. Pierderile la momentul ăsta sunt de ordinul a două sau trei miliarde de lei.“

Analistul Dragoș Cabat vine și cu soluțiile pe care ar trebui să le ia statul.

Dragoș Cabat, analist economic: „Autorităţile pot să facă multe lucruri. Unul din lucrurile pe care le-au făcut şi le vor face în continuare este amânarea plăţii taxelor de către companiile din HoReCa. O a doua este ajutorarea celor care rămân în şomaj tehnic. Mai mult nu poate face statul.“

Analiștii atrag atenția că pierderile din industria HORECA vor creşte până la finalul anului.

Exit mobile version