• Krill Design creează mobilă din coji de fructe uscate și semințe de portocale.
  • Mobilierul este creat prin imprimarea 3D a unui compus care trece prin patru etape.
  • Un kilogram de Rekrill corespunde unui kilogram de CO2 emis de producția plasticului.

Krill Design vine cu o soluție pentru reducerea utilizării lemnului. Designerii italieni folosesc coajă de fructe pentru a face mobilă și veselă. Cum? Prin imprimarea 3D a unui compus care trece printr-un proces de 4 etape.

Potrivit unui raport recent al Fundației Circle Economy, doar 7,2% din toate materialele folosite sunt reutilizate și reciclate fără a crea deșeuri. Acesta este principalul motiv pentru care compania italiană a pornit proiectul.

Krill Design își propune să schimbe acest lucru prin crearea de produse de mobilier realizate dintr-un biomaterial patentat, asemănător plasticului, numit Rekrill. Ce are el special? Se spune că este complet organic, biodegradabil, și poate fi refolosit nu doar o dată, ci de nenumărate ori.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Fiecare produs este realizat printr-un proces în patru etape. În primul rând, deșeurile alimentare sunt uscate și zdrobite într-o pulbere foarte fină. Apoi, pulberea este combinată cu o alternativă biodegradabilă din plastic cunoscută sub numele de PHB.

Fiecare kilogram de Rekrill corespunde unui kilogram de dioxid de carbon provenit de la producția de plastic, spune unul dintre cofondatori. Alte materiale utilizate? Semințe de portocale și deșeuri de cafea. Iar până acum au produs scaune, ceasuri, boluri și o lampă de birou.

Citește și