SpaceX a lansat 53 de sateliți Starlink

A SpaceX Falcon 9 rocket from Vandenberg Space Force Base seen from the west coast of Malibu CA/USA Friday Feb 25,2022. The starlink launch is caring 50 starlink internet satellites the second starlink mission this week. (Credit Image: © Gene Blevins/ZUMA Press Wire)

Compania SpaceX a miliardarului Elon Musk a lansat joi pe orbită încă 53 de sateliți de internet Starlink de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida, potrivit Baha.

Lansarea marchează cea de-a cincea lansare a acestui propulsor special în acest an, misiunea urmând să dureze aproximativ o oră. Sateliții Starlink echipați pe racheta Falcon 9 vor oferi acces la internet în cea mai mare parte a lumii.

Rețeaua Starlink este concepută pentru a oferi acces la Internet prin implementarea unui număr mare de microsateliți cu o greutate de 260 kg. SpaceX estimează că lansarea a 11.000 de sateliți și punerea lor în funcțiune va costa 10 miliarde de dolari.

După această lansare, SpaceX a trimis în total 3.875 de sateliți Starlink, urmând să mai adauge mii de sateliți în viitorul apropiat.

Exit mobile version