• Creșterea numărului de turiști nu a fost pe placul tuturor spaniolilor, protestatarii făcându-și cunoscute sentimentele în ultimele luni.
  • Primarul Barcelonei a declarat că orașul va pune capăt închirierii apartamentelor pentru turiști până în 2029.
  • Spania a găzduit 64,8 milioane de turiști în primele opt luni ale anului.

Spania a înregistrat un număr record de 21,8 milioane de vizitatori internaționali în această vară, au arătat datele oficiale, într-o perioadă în care au avut loc și proteste anti-turism în întreaga țară, scrie The Guardian. Cifra reprezintă o creștere de 7,3% față de 2023, a declarat institutul național de statistică (INE).

Spania este a doua cea mai populară destinație turistică din lume, după Franța, iar în iulie a primit 10,9 milioane de vizitatori și tot atâția în august, potrivit INE.

Ministrul turismului, Jordi Hereu, a numit impactul turismului „un mare succes pentru bunăstarea, coeziunea socială și dezvoltarea economică a Spaniei” la un eveniment organizat de agenția de promovare a turismului Turespaña în Tenerife, dar a adăugat că Spania trebuie să își transforme modelul pentru acest sector.

Recomandări

BORIS DĂ CĂRȚILE PE FAȚĂ
BIDEN VREA PACE
IARNĂ RECE ÎN EUROPA
ONU CONDAMNĂ ATACURILE
TE LASĂ CU TELEFONUL?
NINTENDO ARE MUZEU

Creșterea numărului de turiști nu a fost pe placul tuturor spaniolilor, protestatarii făcându-și cunoscute sentimentele în ultimele luni, în special în Barcelona, Malaga și insulele Canare și Baleare.

Cea mai frecventă naționalitate în rândul vizitatorilor Spaniei în timpul verii a fost cea britanică, cu 4,17 milioane de turiști din Regatul Unit, urmată de Franța (cu 3,75 milioane de vizitatori), Germania (2,49 milioane) și Italia (1,35 milioane). De asemenea, s-a înregistrat o creștere de 13% a numărului de turiști americani, care a ajuns la 850.000.

Spania a găzduit 64,8 milioane de turiști în primele opt luni ale anului – un alt record, a declarat INE. Cele mai populare destinații au fost Catalonia (regiunea care include Barcelona) și insulele Canare și Baleare.

Citește și