• Sorin Grindeanu propune ca Centura Capitalei să treacă sub administrarea Primăriei București.
  • Grindeanu: Ne străduim, în perioada următoare, până în septembrie, să terminăm A0.
  • Ministrul Transporturilor o descrie drept unul dintre cele mai mari eșecuri ale guvernelor din ultimii 34 de ani.

Sorin Grindeanu propune ca Centura Capitalei să treacă sub administrarea Primăriei București. Ministrul Transporturilor o descrie drept unul dintre cele mai mari eșecuri ale guvernelor din ultimii 34 de ani. E o decizie care vine în urma constatării stării precare a infrastructurii, cu promisiuni nerealizate de modernizare și un viitor incert în privința soluțiilor. E nevoie de investiții de miliarde de lei.

În avantajul cui este această mutare?

„Această Centură a Capitalei este un eșec la nivel național. Centura trebuia făcută de guvern, nu de București pentră că este un coșmar birocratic. Nu există capacitate administrativă la PMB de a derula un astfel de proiect. O altă problemă este finanțarea. Vorbim despre miliarde de lei, pentru că trebuie făcute foarte multe investiții. Bucureștiul nu are atâția bani”, a declarat Ionuț Ciurea, Președinte Asociația Pro, pentru Aleph News.

Care e strategia altor capitale europene? Cine administrează aceste centuri?

„Depinde de oraș. Această centură a devenit un bulevard în oraș. Astfel, în mod normal, ar trebui să fie preluată de oraș, dar București nu dispune de banii necesari sau de capacitatea administrativă necesară”, a declarat acesta.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și