• Hotelul Cebu a introdus 5 zile de concediu plătit pentru despărțiri și recunoaște impactul negativ asupra productivității.
  • Adobe și Virgin Money oferă deja concedii pentru sănătatea mintală.
  • Studiile din domeniul psihologiei muncii și al managementului resurselor umane demonstrează că odihna și deconectarea sunt vitale pentru menținerea unui nivel înalt de performanță la locul de muncă.

Iubirea doare uneori, iar pentru vindecare ai nevoie de timp. Tocmai de asta, companiile din diverse țări, cum ar fi Filipine, încep să adopte politici care oferă angajaților zile de concediu pentru a se recupera emoțional după despărțiri. De exemplu, Hotelul Cebu a introdus 5 zile de concediu plătit pentru despărțiri și recunoaște impactul negativ asupra productivității. În plus, un studiu realizat de Universitatea din Minnesota a constatat că 44% dintre angajați au fost mai puțin productivi după o despărțire. Totodată, companii internaționale precum Adobe și Virgin Money oferă deja concedii pentru sănătatea mintală, ceea ce reflectă tendința globală de a sprijini angajații în perioadele dificile​.

„Astfel de trenduri vor fi inițiate și aplicate în primul rând, de companiile multinaționale din domenii care au o creștere foarte puternică. Atunci, este și o nevoie de a extinde pachetele de beneficii și flexibilitate pentru anagajați și mă refer la industrii precum industria serviciilor, IT și așa mai departe. Dacă ar fi pregătite să ofere în România și în întreaga Europă de sud-est, suntem mai puțin deschiși în a discuta despre tipul de probleme personale, de anxietăți cazuri care ne provoacă stres”, a explicat Oana Botolan, expert HR, la Aleph News.

Recomandări

GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
NE AJUNGE GAZUL NOSTRU
PRIMUL AJUTOR SE ÎNVAȚĂ
„ENGAGE” IN ACTION

Citește și