Sute de mii de români caută soluții pentru reconversia profesională. Barman: „Stăm toţi cu inima în gât”

Închiderea restaurantelor – reînchiderea lor de fapt – e o provocare pentru 400 de mii de români. Atâția erau angajați în domeniul HoReca înaintea crizei provocate de virus. Fără perspectivele unei rezolvări a situației până la apariția unui vaccin, cei mai mulți nu știu ce vor face!

Oamenii din industria restaurantelor spun că sunt gata să o ia care-ncotro! Reconversia profesională e varianta celor mai mulți. De șase ani angajat în domeniu, Marius spune că și el, și mai toți colegii săi, se pregătesc pentru o reprofilare totală.

Marius Vlad, barman: „Stăm toţi cu inima în gât. Se poate să te angajezi cumva la stat, pentru că eşti mult mai în siguranţă. Fiecare dintre noi caută câte ceva, un second job sau chiar să ne reprofilăm complet. Avem un stil de viaţă, unii dintre noi plătesc chirie şi nu toţi au unde să se ducă. Eu am fost la părinţii mei şi m-ai ţinut pe perioada de pandemie. Cazinourile, sălile de joc sunt în continuare deschise. Dacă iei un tren, stai în înghesuială cu n străini.”

Exit mobile version