• Tammy Dinh și-a început afacerea de artă, Uncomfy, pe Etsy în 2020, înainte de a o muta pe Shopify în 2022.
  • Ea a folosit Instagram și TikTok pentru a obține clienți și a găsit venituri suplimentare prin YouTube.
  • Dinh a spus că YouTube i-a oferit siguranță financiară atunci când a avut nevoie să ia pauze de la magazinul ei.

Tammy Dinh a crescut urmărind videoclipuri pe YouTube cu oameni care făceau lucruri cu lut polimeric și a început să fac figurine din lut când aveam 9 ani. În copilărie, a avut multă anxietate și își rupea pielița de la degete până la punctul în care acestea sângerau. Tammy se juca cu aceste figurine pentru a mă consola.

Când era în al doilea an la școala de design, a văzut pe TikTok un videoclip cu o femeie care făcea bibelouri din argilă polimerică. Părea distractiv. Avea o slujbă de graphic-design în lumea corporatistă în paralel cu studiile sale. Nu-i plăcea să lucreze pentru altcineva, dar voia să găsească o modalitate de a-și întreține familia. În octombrie 2020, a deschis Uncomfy, magazinul său de artă, împreună cu cea mai bună prietenă, vânzând brelocuri și autocolante din lut pe Etsy, deoarece este cel mai ușor loc de vânzare pentru cei care încep. Deși afacerea era pe numele său, a lucrat în parteneriat în primele câteva luni și au împărțit veniturile. A început să conducă afacerea de una singură în decembrie 2020.

Tammy și-a făcut toate articolele manual. Este o muncă fizică care durează ore întregi. La început, a pus prețul brelocurilor mele la 12 dolari bucata. Un obiect din lut îi ia două ore pentru a-l face. În primele două luni, a câștigat aproximativ 150 de dolari pe lună și și-amdat seama că își oferea mai puțin decât salariul minim pe economie. În ianuarie 2021, a mărit prețul brelocului la 15 dolari. Clienții au început să ceară articole mai mari. A decis să facă – figurine mai mari care să poată sta pe un birou.

Recomandări

PUTINSE LAUDĂ CU RACHETELE BALISTICE
CUM VĂD MAGHIARII ROMÂNIA ȘI ROMÂNII?
BIDEN: „NIMENI NU E MAI BUN CA MINE”
UNDE MERGI AZI? TOSCANA, DIN ROMÂNIA
YOUTUBE ELIMINĂ DEEPFAKE LA CERERE
FRANȚA ÎL ELIMINĂ PE RONALDO LA 11M

A început să facă Instagram Reels și videoclipuri pe TikTok

Când a început să posteze fotografii pe Instagram, nu a vrut să folosească fața sau vocea, dar și-a dat seama că nu putea folosi social media fără videoclipuri sub o formă sau alta. Instagram îi stimula pe creatori să facă Reels în 2021. A trebuit să se adapteze.

A început să posteze Reel-uri de două ori pe zi. Fiecare videoclip de 20 de secunde îi lua o oră sau mai mult pentru a-l realiza – era foarte mult timp. Cele mai populare videoclipuri scurte ale sale sunt despre cum a început afacerea.

Chiar dacă are 90.000 de urmăritori acolo, are mai mult o comunitate pe Instagram, cu oameni care comentează la postările saele și vor să afle noutățile magazinului său.

A trecut la Shopify atunci când Etsy și-a mărit taxele pentru vânzători

Etsy lua o cotă prea mare din ceea ce câștiga. A putut vedea din analizele sale că majoritatea vânzărilor proveneau din postările pe rețelele sociale, nu din marketingul Etsy.

Când Etsy și-a mărit taxele de vânzător de la 5% la 6,5% anul trecut, a decis să treacă la propriul său magazin. Era pregătită să se descurce singură. Își putea personaliza propria vitrină online – lucru pe care nu-l putea face pe Etsy. A obținut o licență de impozitare a vânzărilor în Colorado și s-a înregistrat ca SRL în martie 2022.

Era îngrijorată că clienții mei nu vor migra de la magazinul Etsy, dar tot ce a fost nevoie a fost să schimbe linkul de pe Linktree, pe care îl folosește pentru a face legătura cu magazinul de pe rețelele sociale, de la Etsy la Shopify.

Vlogging-ul despre procesul de creație

A încărcat primul său videoclip pe YouTube în august 2021. Văzuse că alte întreprinderi mici aveau succes și era încântată să încerce conținutul de lungă durată.

Oamenii sunt interesați de procesul de realizare a figurinelor și de construirea afacerii. Unul dintre videoclipurile sale are 930.000 de vizualizări. Consideră că YouTube este mai personal decât Instagram și TikTok. Cu acestea, trebuie să captezi imediat atenția oamenilor.

Mai multe surse de venit

Anul trecut, a făcut până la 8.800 de dolari în vânzări pe lună. Recent, a avut încrederea de a începe să ceară între 45 și 75 de dolari pe articol. În ianuarie, a realizat vânzări de 9.561 de dolari. Folosește doar aproximativ 200 de dolari pe materiale pentru a face articolele în fiecare lună, așa că are un profit destul de mare.

Acum, Tammy este în al patrulea an de facultate. Uneori, a avut nevoie să ia o pauză de la afacerea mea. A studiat în străinătate, în Italia, în decembrie. Nu a putut să onoreze comenzile, așa că nu a avut niciun venit din magazin.

Dar contul său de YouTube însemna că videoclipurile din trei luni înainte încă îi aduceau bani. S-a monetizat pe YouTube în septembrie, ceea ce se poate face doar dacă ai avut cel puțin 1.000 de abonați și 4.000 de ore de vizionare în ultimul an. Variază, dar ea câștigă aproximativ 1.000 de dolari pe lună din YouTube AdSense. Un videoclip a explodat și a obținut 9.934 de dolari de la AdSense în februarie.

Citește și:

  1. Simulare Evaluarea Națională 2023. Subiectele la Limba și literatura română, probă scrisă
  2. Suplimentul simplu care combate semnele de îmbătrânire. Ce trebuie să faci zilnic
  3. Topul celor mai fericite țări din lume în 2023. Pe ce loc se află România