Tehnologia schimbă piața muncii. TikTok a început un val de concedieri la nivel global, după ce unele roluri au fost înlocuite de A.I.

Tehnologia transformă piața muncii, iar cel mai recent exemplu vine de la TikTok. Platforma tocmai a început un val de concedieri, iar principalul motiv este integrarea Inteligenței Artificiale. Se pare că A.I.-ul a ajuns să preia mare parte din munca de moderare a conținutului, ceea ce înseamnă că mulți angajați își pierd locurile de muncă.

„Vedem și în România acest impact al Inteligenței Artificiale, însă, deși este o provocare, este în același timp și o oportunitate. Este o provocare pentru că vedem cum dispar anumite roluri și tipologii de roluri, dar să nu uităm că acele roluri sunt în general extrem de automatizate, pentru care, inclusiv noi, specialiștii în Resurse Umane, avem dificultăți în a găsi angajați și candidați pe aceste roluri. Ele dispar, dar, în schimb, avem o oportunitate extraordinară pentru că pe piață apar mai multe roluri noi, de specialiști de implementare pe A.I.”, a explicat Sorina Donisa, expert în HR, la Aleph News.

Exit mobile version