• Valoarea acțiunilor Tesla a scăzut cu 40% din 2021, dar au crescut cu 12% de luna trecută.
  • CEO-ul Tesla plănuia să lanseze Robotaxi în august, iar amânarea a îngrijorat investitorii.
  • Musk a vorbit prima dată de Robotaxi în 2019, și nu e clar dacă lansarea va fi despre mașină sau despre sistem.

Tesla va lansa noaptea aceasta cel mai ambițios proiect al său din ultimii ani, un cybertaxi. Amploarea evenimentului o arată și locația, studioul de film al Warner Bros. din California. Sunt încă multe detalii neclare, dar Elon Musk își pune mari speranțe în proiect, scrie BBC.

Tesla va transmite în direct evenimentul intitulat „We, Robot” pe platforma X (fosta Twitter), aflată în proprietatea lui Elon Musk. Compania transmite de obicei evenimente live pe pagina sa de YouTube, însă nu a precizat dacă va proceda în acest mod și pentru prezentarea Tesla Robotaxi.

Elon Musk a promovat prima oară evenimentul de prezentare a Robotaxi în aprilie. Inițial, a decis că mașina autonomă va dezvăluită publicului la data de 8 august, însă Tesla a trebuit să amâne lansarea din cauza „unei schimbări importante de design la partea frontală”.

Recomandări

KADÎROV SUSPECTĂ RUȘII
N-A MERS PT. ZELENSKI
MILTON LOVEȘTE FLORIDA
RUTTE NU SE TEME DE TRUMP
NO BABIES, JUST PETS!
ROMA SAU PARIS

Dezvoltarea Tesla Robotaxi s-ar fi făcut detrimentul unei noi generații de mașini electrice de 25.000 de dolari pe care Elon Musk a promis-o. De asemenea, Tesla și-a concediat 10% dintre angajați.

Elon Musk a promis că mașinile electrice Tesla vor beneficia de capacități autonome. Sistemul avansat de asistență a șoferului oferit de Tesla este numit Full Self-Driving (FSD), cu toate că nu este complet autonom și necesită un șofer uman care să fie atent și să preia controlul în caz de necesitate.

Citește și