• The Economist a analizat performanțele șefilor marilor companii listate la bursă din indicele s&p 1200.
  • Cu doar 62%, ratingul de aprobare al lui Zuckerberg este o valoare aberantă.
  • CEO-ul Nvidia Jensen Huang este cel mai iubit de subalterni.

The Economist vine la final de an cu topul celor mai buni directori executivi din 2023. CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, este cel mai iubit de subalterni. De pe listă nu lipsește nici Mark Zuckerberg.

„A fost un an ușor atipic pentru că au fost distorsiuni pe piețe cauzate de evenimentele geopolitice, de criza energetică și chiar și efectele întârziate ale pandemiei, cum ar fi inflația, deci a fost un an cu multe turbulențe. Cu siguranță, au fost lideri de business care s-au remarcat, un exemplu fiind Sam Altman, de la OpenAI, care a și fost demis la un moment dat, deși compania mergea extrem de bine. Și noi, în România, avem topul celor 100 cei mai admirați, un top realizat de revista Business Magazine în fiecare an”, a explicat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, la Aleph News.

Pentru a determina cine s-a descurcat cel mai bine, The Economist a analizat performanțele șefilor marilor companii listate la bursă din indicele s&p 1200, care acoperă majoritatea economiilor mari, cu excepția Chinei și Indiei.

Recomandări

SONDA PARKER ATINGE SOARELE
MUSK MIZEAZĂ PE AFD
SECRETE DESPRE UNIVERS
CE NU POȚI VIZITA ÎN 2025?
CÂT DE SĂNĂTOS E MOȘU?
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ

Cu doar 62%, ratingul de aprobare al lui Zuckerberg este o valoare aberantă, ceea ce sugerează că „anul de eficiență” a fost la fel de groaznic pe cât pare pentru angajați. Satisfacția lucrătorilor de la Disco pare, de asemenea, scăzută (deși cu mai puțini respondenți). O explicație ar putea fi mecanismul ciudat al companiei de coordonare a muncii. Echipele folosesc o monedă virtuală numită Will pentru a se plăti reciproc pentru furnizarea de servicii.

Citește și