TikTok devine ghid pentru carieră. Expert HR: „Tinerii trebuie să fie atenți și să recurgă la rațiune și logică”

Spune ce carieră visezi și TikTok îți arată drumul. Platforma care a cucerit lumea dansurilor și divertismentului este acum un ghid pentru viitorul tău profesional. Aproape 70% dintre tineri folosesc această platformă pentru sfaturi de carieră și găsesc oportunități și inspirație prin conținut vizual captivant. Ce ar trebui să știi pentru a transforma scroll-ul pe TikTok în pași siguri către succes?

Ce impact are TikTok asupra alegerilor de carieră ale tinerilor?

„TikTok este folosit atât pentru divertisment, dar și pentru sfaturi de carieră. Tinerii caută aceste sfaturi, iar în ultimul timp le găsesc pe TikTok. Este o platformă foarte ușor de accesat, este foarte populară și este o platformă gratuită. Așadar, inclusiv sfaturile sunt gratuite”, a declarat Lavinia Țurcanu, expert HR, pentru Aleph News.

Va continua să influențeze carierele viitoare?

„Va continua să influențeze carierele și pe viitor. Tinerii pot folosi această platformă în continuare, dar trebuie să fie atenți și să recurgă la rațiunea lor și la logică. Sunt foarte multe surse, persoane care devin virale peste noapte, iar tinerii trebuie să verifice cine este acea persoană. În loc să fie informați, tinerii riscă să fie dezinformați”, a adăugat aceasta.

Exit mobile version