• Inteligența artificială joacă un rol tot mai important, propulsând și compania Nvidia în top.
  • Companii precum Apple, Google și Microsoft se află, în topul celor mai valoroase branduri.
  • În categoria îmbrăcăminte, Nike rămâne brandul nr. 1.

Apple își menține poziția de lider în clasamentul celor mai valoroase branduri la nivel global, compania crescând la 10% / acțiune de la prezentarea de luni a A.I. Așadar, Inteligența artificială joacă un rol tot mai important, propulsând și compania Nvidia în top.

Inteligența Artificială joacă un rol puternic în propulsarea companiei Nvidia în top 10, al celor mai valoroase branduri din lume, conform raportului Global Brands Report 2024. Companii precum Apple, Google și Microsoft se află, în topul celor mai valoroase branduri. Nvidia a înregistrat o creștere impresionantă, urcând de pe locul 18 pe locul 6, cu o creștere a valorii mărcii de 178%, în mare parte datorită AI. McDonald’s își menține poziția în top 5, folosind A.I. pentru a inova meniurile dinamice și predicția comenzilor, evidențiind utilizarea A.I. și în sectoarele din afara tehnologiei. Nvidia, Adobe și AMD au înregistrat creșteri semnificative, asigurându-și un loc în Top 20 branduri în funcție de creșterea valorii mărcii, cu creșteri de 66% și, respectiv, 53% față de 2023. Alte companii precum Instagram, Facebook și Uber au înregistrat și ele creșteri, subliniind modul în care inovațiile tehnologice pot stimula implicarea consumatorilor și creșterea afacerii.

În categoria îmbrăcăminte, Nike rămâne brandul nr. 1, însă Zara a urcat 24 de locuri până pe locul 70 datorită unei creșteri de 47%. În categoria de lux, Louis Vuitton rămâne cel mai valoros brand, cu o evaluare de 130 de miliarde de dolari, iar Hermès a crescut cu 23% datorită succesului pe piețele din SUA și China. Netflix a atins noi culmi, urcând pe locul 4 în categoria sa, cu o creștere a valorii mărcii de 51%, Amazon își păstrează poziția de cel mai valoros brand de retail, cu o creștere de 6%, iar alte branduri din retail precum Lowe’s, Aldi sau TJ Maxx au înregistrat și ele rezultate remarcabile.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

Citește și