• Miliardarii de la Sillicon Valley îl sprijină pe Trump după tentativa de asasinat de la mitingul din Pennsylvania.
  • Zuckerberg a spus că Trump este cel mai „badass” pentru felul în care a reacționat după împușcătură, lucru care explică admirația pe care o au votanții față de el.
  • În 2021, Zuckerberg i-a suspendat lui Trump contul de Meta.

Mark Zuckerberg a spus că reacția imediată a lui Trump după ce a fost împușcat a fost „badass” și inspirațională, lucru care explică „lipiciul” pe care-l are asupra alegătorilor, raportează Bloomberg.

„Să-l văd pe Donald Trump ridicându-se după ce a fost împușcat în față și să-și ridice pumnul în aer, ținând steagul american, este unul dintre cele mai badass lucruri pe care le-am văzut în viața mea”, a spus CEO-ul Meta, într-un interviu la sediul companiei din Menlo Park, California.

„Dintr-un anumit punct de vedere, ca american, e greu să nu te emoționezi puțin când vezi spiritul său și lupta sa, și cred că aceste lucruri sunt motivele pentru care oamenii îl plac așa mult pe Trump”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Zuckerberg, în vârstă de 40 de ani, a refuzat să-l susțină pe Trump sau pe presupusul său oponent, Președintele Joe Biden, argumentând că „nu intenționează să se implice în alegeri în niciun fel”.

Cu toate acestea, prin comentariile sale, Zuckerberg intră pe lista în creștere a liderilor de la Sillicon Valley – printre care CEO-ul Tesla, miliardarul Elon Musk, și investitorii Marc Andreessen și Ben Horowitz – care îl susțin public pe Trump, unii dintre ei chiar făcând donații pentru campania sa.

Zuckerberg a făcut comentariile în timpul unei discuții largi despre viitorul Inteligenței Artificiale, al rețelelor social și alte subiecte, în cadrul „The Circuit with Emily Chang”. Episodul va fi publicat integral marți.

Zuckerberg a spus că Meta face anumite schimbări și că speră ca Facebook să nu mai fie o problemă în alegerile care urmează.

„Principalul lucru pe care-l aud de la oameni este că vor să vadă mai puțin conținut politic pe platformele noastre, pentru că ei apelează la serviciile noastre pentru a se conecta cu ceilalți”, a spus Zuckerberg.

Meta recomandă deja mai puțin conținut politic utilizatorilor, a adăugat el. „Cred că veți observa că serviciile noastre joacă un rol mult mai mic în aceste alegeri decât o făceau în trecut”.

Relația lui Zuckerberg cu Trump a fost îngreunată de modul în care Trump utiliza produsele Meta pentru a a se adresa susținătorilor săi. Fostul președinte avea obiceiul de a posta multe informații false, încălcând astfel politicile Meta.

Meta l-a suspendat pe Trump de pe Facebook și Instagram timp de doi ani, în lumina asaltului de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021. La acel moment, Zuckerberg a scris că Trump își folosea contul „pentru a submina tranziția legală și pașnică a puterii către succesorul său ales de popor”.

Deși conturile sale au fost între timp reactivate, Trump a dat de înțeles că nu l-a iertat pe Zuckerberg. Trump a numit Facebook „inamicul oamenilor” în martie. Tot în luna iulie, Trump a părut să-l avertizeze pe Zuckerberg că dacă va câștiga alegerile și va fi reales Președinte, toți cei care au fraudat alegerile vor fi „vânați” la un nivel fără precedent și vor fi băgați la închisoare pentru o lungă perioadă de timp”, referindu-se la aceștia drept „Zuckerbucks”, după cum a scris Trump pe platforma sa, Truth Social.

În timp ce era Președinte, Trump a insistat asupra interzicerii aplicației TikTok, care este deținută de China. Cu toate acestea, Trump și-a schimbat poziția, argumentând la Businessweek „că o interdicție a TikTok ar fi prea benefică pentru afacerea Meta”.

Zuckerberg, în schimb, a spus că apreciază competiția.

Citește și