• Donald Trump a făcut sute de mii de dolari vânzând Biblia.
  • De asemenea, deține milioane de criptomonede și are o investiție de șase cifre în lingouri de aur.
  • Fostul președinte a mai raportat că a câștigat aproximativ 5 milioane de dolari.

Donald Trump a făcut sute de mii de $ din Biblia și alte milioane din proprietățile sale – dar, de asemenea, datorează milioane $ pentru cazuri de defăimare și fraudă, conform ultimelor sale dezvăluiri financiare care pun lumină asupra permanenta întrebare dacă candidatul republican la președinție este, de fapt, solvent, scrie The Guardian.

Documentele dezvăluite de către Oficiul de Etică Guvernamentală din SUA pentru a respecta legile campaniei electorale arată că, pe lângă deținerile imobiliare americane ale lui Trump, acesta are interese financiare globale, inclusiv mărci înregistrate în China, Arabia Saudită, Iran, Ucraina și Israel.

De asemenea, deține milioane de criptomonede și are o investiție de șase cifre în lingouri de aur. Dar dezvăluirile indică și cheltuielile personale substanțiale ale lui Trump, inclusiv peste 500 de milioane de dolari datorate atât scriitorului E Jean Carroll, cât și procurorului general din New York, rezultate din hotărâri civile care implică defăimare și fraudă contabilă.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Ambele hotărâri – 83 de milioane de dolari pentru Carroll și 454 de milioane de dolari pentru statul New York – sunt supuse obligațiunilor, în timp ce Trump face apel la decizii, un proces care ar putea dura ani de zile.

Casa și clubul privat al lui Trump, Mar-a-Lago, din Florida, care făcea parte dintr-un caz împotriva Organizației Trump care implică evaluări umflate a activelor, a produs venituri de aproximativ 57 de milioane de dolari din club, în ​​scădere cu aproximativ 8 milioane de dolari față de o dezvăluire anterioară.

Dezvăluirile nu reprezintă un bilanț al profiturilor și pierderilor – ele oferă doar o gamă largă de venituri și active – așa că singure nu pot determina dacă Trump este pe roșu sau pe negru. El a rezistat constant eforturilor de a forța publicarea declarațiilor sale fiscale, deși în urmă cu doi ani, un Congres controlat de democrați a publicat șase ani din declarațiile fiscale ale lui Trump, datând din 2015, anul în care și-a anunțat candidatura la președinție.

La începutul acestui an, Trump s-a alăturat indicelui Bloomberg Billionaires de 500 de oameni cei mai bogați, cu o avere de 6,5 miliarde de dolari – o creștere de 4 miliarde de dolari, rezultată din fuziunea Spac a companiei sale de socializare, Trump Media & Technology Group, care operează site-ul Truth Social unde fostul președinte postează majoritatea mesajelor sale publice. Dar valoarea grupului media a scăzut semnificativ în ultimele luni cu până la 1,3 miliarde de dolari.

Dezvăluirea vine în momentul în care alegătorilor americani li se cere să cântărească averea relativă a candidaților și a partenerilor lor candidați înainte de votul prezidențial din noiembrie. Candidatul democrat, Kamala Harris, are o valoare estimată de 8 milioane de dolari, în timp ce colegul ei de conducere și guvernator din Minnesota, Tim Walz , a făcut titluri pentru că are o valoare modestă de 330.000 de dolari.

Valoarea netă a colegului de conducere al lui Trump, JD Vance , care a lucrat ca un capitalist de risc și a scris un memoriu de succes, este plasată la 4 milioane de dolari, inclusiv 250.000 de dolari în bitcoin. Averea lui Joe Biden și Jill Biden este plasată la 10 milioane de dolari , inclusiv salariul anual de 400.000 de dolari pe care îl câștigă ca președinte.

Particularitățile dezvăluirilor financiare ale lui Trump arată că el a câștigat 12 milioane de dolari prin acorduri de licență și redevențe. Printre acestea se numără aproximativ 7 milioane de dolari pe care i-a câștigat dintr-un acord de licențiere NFT care vinde „ cărți de tranzacționare ” digitale.

Fostul președinte a mai raportat că a câștigat aproximativ 5 milioane de dolari drept redevențe pentru cărțile sale recente Letters to Trump and Our Journey Together. O Biblie, publicată în asociere cu cântărețul country Lee Greenwood, a câștigat 300.000 de dolari.

Nu s-a raportat niciun venit din linia lui de adidași înalți de aur. Trump, care și-a semnalat recent sprijinul pentru criptomonede la o convenție globală de criptomonede din Nashville, Tennessee, declară între 1 și 5 milioane USD în Ethereum. Fiul său Eric Trump, care conduce în prezent Organizația Trump, a postat recent pe X că „s-a îndrăgostit cu adevărat de Crypto” și a alertat cu privire la un „anunț mare” nespecificat.

Pe lângă dezvăluirile fostului președinte, fosta primă doamnă Melania Trump a spus că a câștigat 237.500 de dolari dintr-o rezervare pentru a vorbi cu republicanii din Florida și aproximativ 330.000 de dolari din NFT, sau jetoane nefungibile, care au inclus recent portrete digitale ale ei care sărbătorește istoria femeilor.

Documentele sugerează, de asemenea, schimbări în direcția imperiului imobiliar al lui Trump. Trei companii chineze care ar putea avea legătură cu tranzacții imobiliare au fost dizolvate, deși el încă deține mărci comerciale în țară. El a plătit, de asemenea, un credit ipotecar Deutsche Bank de între 25 și 50 de milioane de dolari pentru hotelul său Chicago Trump International.

Citește și