• Restaurantele cu oferte variate și servicii de calitate se bucură în continuare de popularitate.
  • În București, prețul unei mese pentru 2 persoane la un restaurant mediu e de 50 de euro.
  • Să iei o masă în București e mai scump decât în Praga sau Varșovia, unde media e de 37/40 de euro de persoană, chiar dacă salariile medii din aceste orașe sunt mai mari.

Tu de câte ori pe zi mănânci la restaurant? Conform ultimelor analize, să iei masa în oraș nu mai e atât de ieftin. Prețurile unui meniu mediu din restaurantele din București, depășesc cu mult prețurile altor capitale europene, inflația își pune cuvântul. Pe de altă parte, restaurantele cu oferte variate și servicii de calitate se bucură în continuare de popularitate.

Ziarul Financiar a făcut o analiză și o comparație între prețurile din restaurantele din București și cele din alte capitale europene, cum ar fi Praga sau Varșovia. Rezultatul e o discrepanță foarte mare între costul vieții și veniturile. În București, prețul unei mese pentru 2 persoane la un restaurant mediu e de 50 de euro. Asta înseamnă că o persoană plătește, în medie, 25 de euro pe masă. Dacă am lua două mese pe zi la restaurant, costul zilnic ar fi de 50 de euro, iar la finalul lunii am cheltui 1.500 de euro doar pentru mâncare.

E cu mult peste salariul mediu net din Capitală, care este de 1.320 de euro pe lună. Prețurile la restaurante au crescut mult în ultimii 3 ani, alimentate de inflația record. Nu e specific doar pentru București, ci și în alte orașe mari din România, unde prețurile s-au dublat sau chiar triplat în unele cazuri. Să iei o masă în București e mai scump decât în Praga sau Varșovia, unde media e de 37/40 de euro de persoană, chiar dacă salariile medii din aceste orașe sunt mai mari. Astfel, pentru un bucureștean, devine dificil să mănânce frecvent în oraș fără să depășească bugetul. Cheltuielile lunare pentru mesele în oraș ar fi mai mari decât câștigul mediu.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI ZELENSKI
PAPA REVINE!
CÂT DE SAFE E SOCIAL MEDIA?
RÂSUL E MEDICAMENT
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0
MBAPPE S-A ACCIDENTAT

Citește și