• Preţul mediu al biletelor de avion în această vară a fost de 163 euro.
  • Turiştii români au plătit 1,2 miliarde de euro pe biletele de avion.
  • Creşterea numărului de pasageri vine şi ca urmare a unui apetit tot mai mare de a călători.

Aeroporturile locale au înregistrat 7,9 milioane de pasageri în cele trei luni de vară din acest an, potrivit datelor Asociaţiei Aeroporturilor România, peste nivelul anului trecut, când au fost 7,3 milioane de persoane. Preţul mediu al biletelor de avion în această vară a fost de 163 euro, arată un studiu realizat de Vola.ro, platforma de rezervări de bilete de avion. Astfel, turiştii români au plătit 1,2 miliarde de euro pe biletele de avion, potrivit unui calcul realizat de ZF.

Creşterea numărului de pasageri vine şi ca urmare a unui apetit tot mai mare de a călători, dar şi datorită unui număr în creştere de zboruri. Companiile aeriene au introdus noi destinaţii, iar cel care beneficiază de cele mai multe zboruri şi destinaţii noi este Bucureştiul.

Dacă pe destinaţiile charter, închiriate de agenţiile de turism, Turcia şi Grecia au ocupat locurile fruntaşe în topul destinaţiilor de vacanţă ale românilor, în ceea ce priveşte vacanţele făcute pe cont propriu, Italia a fost ţara către care au zburat cei mai mulţi români. Doar din Bucureşti au decolat peste 2.100 de zboruri către oraşele din Italia în cele trei luni de vară.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
BOTTEGA VENETA LANSEAZĂ PARFUMURI
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Citește și