• Twitter a angajat anterior o firmă de avocatură pentru a-l forța pe Elon Musk să finalizeze preluarea companiei.
  • Firma de avocatură, Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, a trimis Twitter o factură de 90 de milioane de dolari pentru serviciile sale.
  • Sub conducerea lui Musk, Twitter acuză acum firma că și-a exploatat clientul.

Compania mamă a Twitter, X Corp, a dat în judecată o firmă de avocatură care a fost angajată de fosta conducere a Twitter anul trecut, în timpul achiziției controversate a companiei de socializare de către Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, informează Business Insider.

Procesul depus vineri acuză Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, o firmă de avocatură corporatistă de elită, că și-a exploatat clientul, cerând Twitter 90 de milioane de dolari în taxe juridice pentru câteva luni” din serviciile sale și încearcă să recupereze plata.

Pe deplin conștient de faptul că nimeni cu un interes economic în bunăstarea financiară a Twitter nu avea grijă de magazin, Wachtell a aranjat să își umple efectiv buzunarele cu fonduri din casa de marcat a companiei în timp ce cheile erau predate părților Musk”, se susține în proces.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Wacthell, specializată în fuziuni și achiziții, a fost angajată în jurul lunii iulie anul trecut pentru a pune în aplicare achiziția companiei de către Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari. La acel moment, Musk a încercat să renunțe la tranzacție, ridicând obiecții cu privire la unele dintre datele prezentate în rapoartele financiare ale Twitter.

Musk avea să finalizeze cumpărarea pe 27 octombrie. Procesul susține că Wachtell a adăugat un comision de succes” de 84,3 milioane de dolari și o factură de 16 milioane de dolari pentru servicii cu ora pentru că a ajutat compania să încheie afacerea cu Musk. Potrivit unei copii a unui e-mail atașat la documentele din instanță, fostul director și membru al consiliului de administrație al Twitter, Martha Lane Fox, a părut să se exprime șocată după ce fostul consilier general al companiei, Sean Edgett, a trimis o copie a onorariilor.

O, Dumnezeule”, a scris ea, ca răspuns la un e-mail al lui Edgett. În pofida oricărui șoc inițial, membrii consiliului de administrație al Twitter, care nu au avut nicio șansă, au votat pentru a aproba onorariul excesiv și inconștient al lui Wachtell”, se susține în proces.

Potrivit procesului, 84 de milioane de dolari au fost virate firmei de avocatură cu câteva minute înainte de încheierea tranzacției. Pe Twitter, Musk a acuzat Wachtell că este specializată în corupție instituționalizată”.

Citește și