• Un ceas al ceasornicarului britanic George Daniels a fost adjudecat pentru suma de 4,09 milioane de euro în cadrul unor licitaţii organizate la Geneva.
  • Ceasul este cel mai scump model vândut vreodată pentru acest ceasornicar britanic de renume şi al doilea cel mai scump ceas realizat de un ceasornicar independent.
  • George Daniels (1926-2011) este considerat inventatorul eşapamentului coaxial, mecanismul de ceasornicărie considerat inima ceasului.

Un ceas al ceasornicarului britanic George Daniels a fost adjudecat pentru suma de 4,09 milioane de euro în cadrul unor licitaţii organizate la Geneva, scrie presa internațională.

Estimat la 1 milion de franci elveţieni, acest ceas-brăţară din aur a fost vândut după o licitaţie intensă” , în timpul căreia preţurile au crescut în decurs de trei minute ajungând la de peste patru ori acest preţ, a precizat luni Phillips într-un comunicat.

Adjudecat pentru suma de 4,08 milioane de franci elveţieni, ceasul este cel mai scump model vândut vreodată pentru acest ceasornicar britanic de renume şi al doilea cel mai scump ceas realizat de un ceasornicar independent.

Recomandări

PAPA REVINE!
RÂSUL E MEDICAMENTUL
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0
MBAPPE S-A ACCIDENTAT
ÎCCJ: IOHANNIS, BANII ÎNAPOI!
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”

Licitaţiile, în timpul cărora au fost vândute 226 de ceasuri pentru o sumă totală de 44,9 milioane de franci elveţieni, marchează un vârf al orologeriei independente” , a declarat Alexandre Ghotbi, directorul vânzării, subliniind că acestea atestă ,,incredibilul interes” pentru ceasurile rare, potrivit Bloomberg.

George Daniels (1926-2011) este considerat inventatorul eşapamentului coaxial, mecanismul de ceasornicărie considerat inima ceasului.

Invenţia sa a fost considerată o revoluţie în orologeria mecanică” , a precizat pe site-ul său grupul elveţian Swatch, cunoscut pentru ceasurile sale multicolore din plastic, dar şi proprietar al unor prestigioase mărci de ceasuri elveţiene.

Grupul elveţian a preluat invenţia sa pentru a echipa modelele mărcii sale Omega, cunoscută drept preferata lui James Bond, dar şi de astronauţii care au ales această marcă pentru primii lor paşi pe Lună în 1969 datorită fiabilităţii sale.