• Dealerul a declarat că a fost „cel mai valoros obiect Harry Potter vândut vreodată la licitație”.
  • Un exemplar din prima ediție a cărții Harry Potter și Piatra Filozofală a fost considerat a fi cel mai mare preț înregistrat pentru un obiect din seria fantasy.
  • Acesta a fost vândut pentru 421.000 de dolari la Heritage Auctions din Dallas în decembrie 2021.

Un desen în acuarelă pentru Harry Potter și Piatra Filozofală a atins o sumă record la licitație. Lucrarea de artă pentru coperta primei cărți din seria JK Rowling a fost vândută miercuri la casa de licitații Sotheby’s din New York pentru 1,9 milioane de dolari, scrie The Guardian.

Dealerul a declarat că a fost „cel mai valoros obiect Harry Potter vândut vreodată la licitație”. Un exemplar din prima ediție a cărții Harry Potter și Piatra Filozofală a fost considerat a fi cel mai mare preț înregistrat pentru un obiect din seria fantasy. Acesta a fost vândut pentru 421.000 de dolari la Heritage Auctions din Dallas în decembrie 2021.

Ilustrația lui Thomas Taylor, care a apărut pe ediția de debut a romanului în 1997, a fost vândută după o luptă în patru între ofertanți care a durat aproape 10 minute.

Recomandări

MACRON: „A VENIT TIMPUL UNEI ALIANȚE LARGI”
BARDELLA ACUZĂ EXTREMA STÂNGĂ
ANGLIA-SLOVACIA 2-1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
ROMÂNIA, PE LOCUL 5 LA SUSȚINĂTORI

Aceasta a fost estimată între 400.000 și 600.000 de dolari, ceea ce, potrivit Sotheby’s, este „cea mai mare estimare de pre-vânzare plasată vreodată pe un obiect din orice lucrare legată de Harry Potter„. Acuarela a fost oferită pentru prima dată la licitație în 2001 la Sotheby’s Londra, când fuseseră publicate doar primele patru cărți din serie.

La acea vreme, reprezentarea vrăjitorului în devenire, cu părul negru, ochelari rotunzi și cicatricea în formă de fulger, în drum spre Hogwarts cu trenul, a fost estimată între 20.000 și 25.000 de lire sterline, înainte de a fi vândută cu 85.750 de lire sterline.

Taylor, care a continuat să scrie seria pentru copii Eerie-on-Sea, a avut prima sa comandă profesională cu Harry Potter la vârsta de 23 de ani. După ce a fost rugat să ilustreze personajul de către editorul Barry Cunningham de la Bloomsbury, Taylor a avut nevoie de două zile pentru a finaliza ilustrația.

Citește și