Un restaurant croat oferă preparate gătite de un robot bucătar

Ferrari Press Agency Fast Food 1 Ref 13829 01/04/2022 See Ferrari text Pictures must credit: RoboBurger A new vending machine which cooks fresh burgers to order and serves them in a bun all boxed, has been unveiled.The first RoboBurger has been installed in Jersey City, in the USA where it serves up fresh burgers in six minutes for just $6.99 USD / €6 eurosIts developers describe the vending machine as a restaurant in miniature and say it follows a similar process to the way chefs cook up burgers in traditional restaurants.The vending machine uses artificial intelligence to cook up custom burgers, using a five-step process.The front of the vending machine features a touchscreen, where customers can select their toppings and condiments.Once the order has been placed, the robot dispenses the patty on the griddle, grilling it on both sides.Next, the bun is toasted, before the selected condiments and toppings are dispensed.Finally, the robot assembles the burger, before delivering it the customer.The makers say the vending machine is self-cleaning. OPS: A RoboBurger Picture supplied by Ferrari

Aveţi poftă de nişte gnocchi cu miel, de risotto negru sau de paste cu dovlecei? Acestea şi alte circa 70 de feluri de mâncare diferite sunt pregătite de un bucătar robot într-un restaurant croat, relatează Reuters.

Proprietarii săi spun că sunt convinşi că bistro-ul Bots&Pots Sci-Food din Zagreb este singurul restaurant din lume care oferă mâncăruri realizate de bucătari roboţi fără implicare umană, în afară de încărcarea dispozitivelor cu ingrediente proaspete.

Dispozitivele adaugă uleiul şi condimentele în funcţie de reţete digitale realizate de un bucătar uman.

FOTO – Reuters

În alte restaurante similare, roboţii amestecă şi prăjesc cartofi prăjiţi şi hamburgeri, prepară pizza sau servesc şi livrează felurile de mâncare, dar nu există niciun robot care să pregătească o mâncare la oală din alimente proaspete” , explică coproprietarul restaurantului, Hrvoje Bujas.

A fost nevoie de şapte ani pentru ca partenerii lui Bujas să transforme o idee în realitate şi să deschidă restaurantul anul trecut, în urma unei investiţii de peste 1 milion de euro.

A fost într-adevăr o provocare să prepari o mâncare gata de consum din alimente proaspete în cel mai scurt timp posibil şi cât se poate de gustoasă” , a declarat Bujas pentru Reuters.

Iar clienţii par să îi dea dreptate.

Mâncarea este de calitate superioară” , este de părere Lovro Petar Andrisek, de 18 ani, care a venit la Bots&Pots să îşi sărbătorească ziua de naştere. Farfuria mea este complet goală” , explică râzând acesta.

Bucătarul robot numit GammaChef este învăţat” digital cum să gătească o mâncare de către bucătarul-şef al restaurantului, apoi o memorează şi o repetă la nesfârşit.

Cinci bucătari roboţi pot produce fiecare patru mese în 15 minute, sau aproape 100 de feluri de mâncare într-o oră, a declarat Bujas, adăugând că un singur bucătar robotic ar costa 10.000 de euro dacă ar fi de vânzare.

Un astfel de restaurant cu cinci roboţi poate fi condus de o singură persoană” , explică el. Scopul nostru final este de a crea un restaurant fără chelner, fără bucătar şi fără numerar, în care să comanzi, să primeşti şi să plăteşti mâncarea fără contact uman” , a adăugat Bujas.

Exit mobile version