• Oliver Russell și-a cumpărat o insulă privată în Finlanda pentru doar 28.000 de euro, mai ieftin decât o garsonieră în orașele mari din România.
  • E situată în mijlocul unui lac, nu a mai fost vizitată de peste 10 ani și oferă pace și liniște.
  • Russell și iubita lui vor să construiască o cabană și o saună pe insulă.

Ce faci când nu ai bani de o garsonieră în București? Îți cumperi o insulă în Finlanda. Asta a făcut și Oliver Russell, un student de 24 de ani, care și-a cumpărat o insulă privată în Finlanda pentru câteva zeci de miii de euro.

Oliver Russell și-a cumpărat o insulă privată în Finlanda pentru doar 28.000 de euro, mai ieftin decât o garsonieră în orașele mari din România. Nu locuiește nimeni acolo deocamdată. E situată în mijlocul unui lac, nu a mai fost vizitată de peste 10 ani și oferă pace și liniște. Russell și iubita lui vor să construiască o cabană și o saună pe insulă. În Finlanda, există o tradiție puternică a saunelor, care sunt de obicei colibe căptușite cu lemn și încălzite la temperaturi de până la 100 de grade Celsius.

Deși nu au experiență în construcții, cei doi tineri sunt încrezători că pot finaliza proiectul după ce au urmărit numeroase clipuri pe YouTube. Russell, care este pe jumătate american și pe jumătate finlandez, a crescut în Laguna Beach, California, dar și-a petrecut vacanțele de vară în Finlanda, la rudele sale. I-a plăcut atât de mult încât a decis să studieze la Helsinki.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
GEN Z SUFERĂ DE DOOMSCROLLING
„ÎN SLUJBA ȚĂRII”
TRANSFORMAREA ANULUI

În Finlanda, este comun ca oamenii să dețină sau să cunoască pe cineva care are o casă de vacanță lângă un lac, unde petrec săptămâni întregi pescuind, plimbându-se cu caiacul sau înotând în lunile calde. Până când își vor construi cabana, Russell și iubita lui au montat un cort mare pe insulă, mobilat cu un pat, o masă și scaune, și au suficient spațiu pentru haine, mâncare și alte bunuri. Ei își aduc provizii pe insulă cu barca, adaptându-se astfel la noul lor stil de viață.

Citește și