• Clasamentul Ease of Doing Business publicat de Banca Mondială analizează 10 factori pentru demararea unei afaceri
  • Conform clasamentului Băncii Mondiale, cele mai atractive țări pentru startup sunt Irlanda, Bulgaria, Olanda, Suedia, UK
  • Bulgaria atrage noii investitori prin birocrația redusă, taxe mici și forța de muncă ieftină

Pandemia COVID a trecut de mult, dar efectele economice negative au rămas. Toate țările europene se străduiesc să atragă investiții și afaceri, și nu doar cele mai dezvoltate reușesc. Într-un clasament al celor mai bune 5 țări pentru a începe o afacere publicat de Banca Mondială figurează și Bulgaria.

Unde merită să începem un business?

Este vorba despre un clasament al Bancii Mondiale, care au luat în considerare zece factori, printre care administrația locală, taxele care sunt impuse în noilor afaceri, impozite și așa mai departe. ar pe baza acestora, în Europa ce puțin, sunt cinci țări care sunt cele mai recomandate pentru a începe o afacere. Bineînțeles, mare partea lor sunt țări dezvoltate, precum Olanda, Irlanda, Marea Britanie, dar și Bulgaria.

De ce aceste 5 țări?

Bulgaria este recomandată din cauza ieftinirii forței de muncă, dar și datorită faptului că ele, deci și lucrătorii vorbesc limbi străine. În plus, administrația locală și birocrația este foarte redusă, deci este foarte ușor să-ți înființezi o firmă nouă în Bulgaria. 

Recomandări

LA MULȚI ANI, HARRY!
ÎNCEP PREMIILE EMMY
ZELENSKI SE SFĂTUIEȘTE CU BIDEN
CUM SE FACE UN SUPER-CORAL?
8 MIGRANȚI MORȚI
HARRIS RÂDE DE TRUMP

Iar, în ce privește Irlanda și Olanda, acestea sunt atrăgătoare pentru nivelul de trai foarte ridicat și pentru veniturile destul de mari pe care noile afaceri le pot realiza acolo.

Numărul firmelor noi înființate anual în Marea Britanie este destul de revelator. Aproximativ 360-380 de mii de noi firme sunt înființate în fiecare an în Marea Britanie. Da, bineînțeles, Brexit a afectat destul de mult economia, dar și așa vorbim despre una dintre cele mai dezvoltate economii ale lumii, ceea ce face foarte atrăgătoare pentru investițiile spre această țară. Totul este perfect digitalizat, deci durează practic câteva minute să îți înființezi o nouă firmă.

Apoi, bineînțeles, rămâne de văzut dacă poți să-ți plătești taxele. Este vorba despre un impozit pe venit destul de ridicat, 25%, dar având în vedere puterea de cumpărare a populației Marea Britanie, și așa este foarte eficient și foarte profitabil să-ți faci acolo o afacere.

Citește și