• Primăria locală a orașului Glommerstrask propune primelor 5 familii care se vor reloca acolo câte 875€. Autoritățile vor să repopuleze orașul.
  • Consiliul local deja i-a avertizat pe locuitori că școala primară se va închide dacă numărul celor înscriși scade la 25.
  • Și dacă ești pasionată de peisaje inedite și fotografie, e un loc perfect să vezi Aurora Boreală.

Unde mergi azi? În Glommerstrask. Dacă îți place, poți să rămâi acolo. Primăria locală oferă 875€ pe lună familiilor ce se vor muta acolo.

Primăria locală a orașului Glommerstrask propune primelor 5 familii care se vor reloca acolo câte 875€. Autoritățile vor să repopuleze orașul. La momentul actual, populația orașului e de 200 de locuitori, și doar 23 sunt înscriși la școala primară. Consiliul local deja i-a avertizat pe locuitori că școala primară se va închide dacă numărul celor înscriși scade la 25.

Așa, micuții vor fi nevoiți să facă naveta 40 de km în fiecare zi până în cel mai apropiat oraș. Și nu este o glumă. Așa s-a întâmplat cu elevii de liceu în 2009. Porțile liceului din Glommerstrask au fost închise după ce numărul elevilor a scăzut la 18 în 2007. Nu este primul caz în lume. Această schemă este folosită de multe orașe din Italia și Spania ca să scadă puțin media de vârstă.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Vei fi înconjurată de natură. Și dacă ești pasionată de peisaje inedite și fotografie, e un loc perfect să vezi Aurora Boreală. Glommerstrask se află în Laponia, deci dacă îți plac animalele și mai ales reni, o să ai parte din plin.

Citește și