Uniunea Europeană investește 4,8 miliarde de euro în obiectivul zero emisii nete până în 2050

Uniunea Europeană investește 48 miliarde de euro în proiecte inovatoare care contribuie la obiectivul zero emisii nete până în 2050. 18 țări vor beneficia de sprijinul UE în acest proces, iar proiectele vor începe înainte de 2030. Se așteaptă ca în primii zece ani de funcționare să reducă emisiile cu aproximativ 476 de milioane de tone de CO2 echivalent.

„Noi am scăzut emisiile net în ultimii 30 de ani, pentru că o parte din industria de poluatare s-a prăbușit, pur și simplu. Nu a mai fost performantă. Știm acele fabrici, uzine care consumă foarte multă energie, energie produsă din cărbune foloseau tehnologii învechite”, a explicat Octavian Berceanu, expert în politici publice de mediu.

„Noi doar importăm inovații, nu producem inovații, și asta pentru că nu a existat un cadru național care să stimuleze inovația. Din această cauză, noi nu ne-am calificat și nu ne vom califica la aceste burse date de Europa pentru o inovație în industrie, o inovație în tehnologii, inovație în modul în care ne trăim viața”, a adăugat Octavian Berceanu.

Exit mobile version