• Sectoarele IT & Tehnologie şi Retail se evidenţiază drept cele mai atractive pentru profesioniştii români.
  • Preferinţele Generaţiei Z redefinesc criteriile de alegere a angajatorului.
  • Retailul ocupă locul doi cu 10% din preferinţe, mai ales în cazul profesioniştilor care lucrează în producţie, contabilitate şi operaţiuni.

Aproximativ 9 din 10 români ar alege să lucreze în sectorul privat, indiferent dacă au sau nu un loc de muncă momentan, conform celui mai recent studiu Most Wanted Employers 2024″ realizat de o agenţia de cercetare de piaţă.

Acest trend este şi mai accentuat în rândul tinerilor din Generaţia Z, unde 93% dintre dintre cei angajaţi ar alege o organizaţie privată în detrimentul unei de stat.

Studiul semnalează că sectoarele IT & Tehnologie şi Retail se evidenţiază drept cele mai atractive pentru profesioniştii români, în timp ce preferinţele Generaţiei Z redefinesc criteriile de alegere a angajatorului.

Recomandări

WHO'S YOUR MOMMY NOW?
KAMALA CONTRA TRUMP
ROMÂNIA NU MERGE BLANĂ
FĂRĂ RĂSPUNS
A.I. FACE CONFUZII
3 MIN. DE ÎMBRĂȚIȘĂRI

Astfel, sectorul IT & Tehnologie domină preferinţele cu 18% din opţiuni şi atrage nu doar profesionişti IT, ci şi specialişti din domeniul Financiar-Contabil. Giganţii Google şi Microsoft conduc topul angajatorilor preferaţi în acest sector.

Retailul ocupă locul doi cu 10% din preferinţe, mai ales în cazul profesioniştilor care lucrează în producţie, contabilitate şi operaţiuni.

Deşi salariul şi beneficiile rămân primordiale (33%), 1 din 5 angajaţi consideră mediul de lucru şi cultura organizaţională decisive în alegerea angajatorului. Contrar aşteptărilor post-pandemice, doar 6% dintre angajaţi consideră flexibilitatea importantă în alegerea unui job. Aceasta contează mai degrabă contextual, de exemplu, mai mult în cazul femeilor, subliniază sursa citată.

Citește și