• Vânzările de mașini electrice au scăzut în ultimul an.
  • Stelantis și Volkswagen vor să reducă emisiile cu 30% cu mașini electrice.
  • BMW vrea să reducă emisiile cu 30% cu mașini electrice.

Lovitură sub centura de siguranță pentru cei care au crezut că era mașinilor electrice s-a terminat. Chiar dacă în ultimul an, mașinile electrice au avut vânzări mai mici, la anul revin în forță și meritul merge la masurile care vor să reducă emisiile de gaze ale Uniunii Europene.

O analiză făcută de Transport and Environment arată că aproape un sfert din mașinile care vor fi vândute anul viitor în Europa, o să fie electrice. Stelantis și Volkswagen își propun să taie peste 30% dintre emisiile de gaze cu mașini electrice și hibrid, iar BMW speră că va scăpa de aproape 20% dintre emisii. Volvo nu are probleme, și-a atins deja țintele pentru anul viitor.

Ca să îi atragă pe clienți și să lupte cu mașinile chinezești ieftine, producătorii europeni lansează până în 2025 7 modele de mașini electrice care costă sub 25.000 de euro.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Pe lângă modelele sale complet electrice, se așteaptă ca BMW să depindă de hibrizii plug-in pentru a obține 18% din reducerea emisiilor de care are nevoie pentru a îndeplini obiectivul UE 2025, arată scenariul central. Dacă producătorii se bazează mai mult pe vânzarea de hibrizi pentru a se conforma, cota de piață globală a BEV ar fi de 20% anul viitor, conform scenariului HEV ridicat al T&E, față de 24% în scenariul central. În toate scenariile, Volvo Cars este deja conformă datorită vânzărilor mari de BEV.

Citește și