- Vinul premiat este realizat din struguri stafidiți și are o concentrație de alcool de 16,9%.
- GRAMMA Wines a câștigat patru medalii la Berliner Wine Trophy 2024.
- Compania continuă să inoveze și replantează 12,5 hectare de viță de vie cu soiuri autohtone.
Nu doar sportivii români iau medalii, ci și vinurile românești. Deși excelența în vinificație este adesea greu de atins, GRAMMA Wines din Iași reușește să strălucească pe scena internațională.
Advertisment
Recent, crama românească a obținut o performanță deosebită la prestigioasa competiție Berliner Wine Trophy 2024, unde a fost distinsă cu patru medalii, inclusiv cea mai râvnită, Grand Gold, pentru vinul său emblematic, Fetească neagră 2019.
Care e secretul, cum a reușit Gramma Wines să obțină atâtea medalii de aur și chiar Grand Gold-ul?
„Nu știu neapărat dacă e un secret. Cred că e un lucru știut de toată lumea care doar trebuie aplicat. Perseveranța și constanța în calitate și, de fapt, lipsa compromisurilor.
Recomandări
Avem 15 ani, de când suntem pe piață, am traversat tot felul de perioade, dar un singur lucru n-am făcut, compromisuri la calitate. Și atunci, lucrul ăsta se regăsește în vinul pe care îl facem și cred că ar mai fi, de fapt, un secret să și participi la astfel de competiții.
Pentru că nu doar noi, sunt absolut sigur că foarte mulți producători din România au vinuri foarte bune și pot obține rezultate bune, de asta, la orice competiții, merg vinuri românești și se întorc cu ceva rezultate bune.
Noi am avut și acest noroc de a obține și marea medalie de aur. Sunt 25 de medalii doar din această competiție și una este din România, singura din România. Și mai mult decât atât este dată și cu un soi românesc, fetească neagră, ceea ce ne bucură foarte mult”, a declarat managerul general al Gramma Wines, Marian Olteanu, pentru Aleph News.
Ce înseamnă pentru GRAMMA Wines premiul Grand Gold?
„În cadrul competițiilor de genul acesta, în cadrul concursurilor de vinuri, se pot obține patru medalii, bronz, argint, aur și marea medalie de aur.
Asta înseamnă că vinul nostru a obținut un punctaj de peste 92 de puncte din 100. Într-o competiție în care comisiile care v-au luat au degustat vinuri din toată lumea. Adică și vinuri din Franța, și vinuri din Italia, din țări consacrate și, iată, un vin românesc care a reușit să obțină punctajul ăsta și comparativ cu alte vinuri.
Am spus mai devreme de faptul că există producători români care cu siguranță au reușit să obțină diferite premii la diferite competiții internaționale și că ar trebui să participe pentru că avem un sol calitativ”.
Care sunt planurile de viitor? V-au dat aceste premii și mai mult curaj să continuați să inovați calitatea vinurilor?
„Bineînțeles. Atunci când obții genul ăsta de rezultat și obții confirmarea că ce faci, faci bine și poate duci la nivel de excelență, atunci bineînțeles că ai puterea să încerci să experimentezi și mai mult, să investești mai mult în tehnologie și să vezi ce se întâmplă dacă te motivezi să obții o calitate și mai mare.
Și cu siguranță se poate. Da, deci un alstfel de rezultat ne dă curaj”, a declarat managerul general al Gramma Wines, Marian Olteanu, pentru Aleph News.
Citește și
- VIDEO – Ciclonul Boris face ravagii în România. Salvatorii intervin în Galaţi, Vaslui şi Bacău. Peste 5.000 de gospodării au fost distruse în Galați
- Congresul SUA aprobă vânzarea F-35 către România. Când vom putea folosi noile aeronave performante
- Haga devine tot mai verde. Orașul olandez plănuiește să devină neutru climatic din anul 2030
Partenerii noștri