• Volvo Cars mută producția de EV-uri din China în Belgia din cauza posibilelor taxe vamale UE.
  • Tesla îmbunătățește constant mașinile, dar întârzie lansările din cauza dobânzilor mari.
  • Elon Musk a anuțat pe X că Tesla nu va lansa o nouă variantă a Modelului Y în acest an.

Volvo a decis să mute producția de EV-uri, din China în Belgia. O decizie strategică raportată de The Times, care ar putea avea implicații puternice pentru industria auto și pentru piața mașinilor electrice.

Care-i scopul acestei mișcări de la Volvo?

Volvo Cars a început să mute producția mașinilor electrice din China în Belgia, anticipând măsurile Uniunii Europene contra importurilor subvenționate de Beijing. Volvo, deținută majoritar de Geely Holding din China, ar putea opri vânzările de mașini electrice fabricate în China pentru piața europeană dacă UE impune taxe vamale. Cu toate astea, compania nu va recunoaște public mutarea producției și va insista că nu ia în considerare suspendarea vânzărilor din China. Ancheta Comisiei Europene asupra industriei chineze de EV-uri examinează subvențiile de stat, iar China a criticat această investigație ca fiind protecționistă.

Elon Musk a anuțat pe X că Tesla nu va lansa o nouă variantă a Modelului Y în acest an. El a precizat că Tesla își îmbunătățește constant mașinile, astfel încât chiar și modelele mai recente cu 6 luni sunt mai bune. Compania a întârziat reîmprospătarea modelelor mai vechi din cauza ratelor ridicate ale dobânzilor, care au redus apetitul consumatorilor pentru achiziții mari, în timp ce rivalii din China lansează în fiecare zi modele mai ieftine.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Livrările globale de mașini Tesla au scăzut în primul trimestru pentru prima dată în aproape patru ani. Anul trecut, Reuters a raportat că Tesla plănuiește o reorganizare a producției Model Y pentru a începe în 2024.

Citește și