• Warren Buffett are o avere estimată la 135 miliarde USD, o treime din PIB-ul României pe 2023
  • Buffett a cumpărat fabrica de textile Berkshire Hathaway în anii 1950 și a păstrat numele ei
  • O parte din averea lui Buffett va fi gestionată de fiica sa și cei doi fii în scopuri caritabile

Timp de peste 70 de ani pe piaţa investițiilor, Warren Buffett a ajuns printre cei mai bogaţi 10 oameni de pe planetă. Întotdeauna a trăit foarte modest și chibzuit, iar acum se gândește la soarta averii sale
când nu va mai fi. Și are planuri foarte precise.

Warren Buffett își pregătește testamentul. El și-a anunțat deja o parte dintre intențiile sale în anii trecuți, când a declarat că majoritatea averii sale, estimată la 135 de miliarde de dolari – aproximativ o treime din PIB-ul total al României de anul trecut – o va dona în timpul vieții organizațiilor caritabile, printre care și fundației Melinda și Bill Gates, pentru a îmbunătăți condițiile umanității, în special ale celor care trăiesc în sărăcie și în condiții mai puțin fericite.

De asemenea, el a menționat că o parte din banii care vor rămâne după donațiile din timpul vieții sale – să nu uităm că are 93 de ani – vor fi direcționați către un fond care va fi gestionat de copiii săi, fiica și cei doi fii ai lui Warren Buffett, și care va fi utilizat în scopuri caritabile. În ceea ce privește garanțiile că moștenitorii săi vor folosi responsabil această sumă colosală, Warren Buffett însuși a declarat că este perfect convins că acești bani vor fi gestionați așa cum trebuie, în spiritul activității și vieții sale, care a fost marcată de modestie, gestionarea atentă a banilor și controlul riguros al investițiilor. El este sigur că copiii săi vor duce mai departe această mentalitate și acest stil de a face afaceri, bineînțeles, dacă putem considera afaceri o organizație și o activitate caritabilă.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BACK TO OFFICE
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
NEW LOOK, NEW YOU
LASĂ MAȘINA ACASĂ!

Citește și