• În fiecare an au murit cu 8% mai puțini oameni în accidente cu avionul.
  • Skytrax: Cea mai sigură companie aeriană din lume e Qatar Airways.
  • Skytrax: Cea mai nesigură companie aeriană din lume e FlyArystan.

Au găsit soluția să nu mori pe drumurile proaste din România: ia-ți zborul. În aer e mai sigur!

Dacă vrei să ajungi cu bine la destinație, zborul cu avionul a devenit așa de safe, încât singurele tale griji sunt să privești peisajul și să te bucuri de snack-uri. Cercetătorii de la MIT au studiat câți pasageri au murit în timpul unui zbor între 2018 și 2022 și au ajuns la concluzia că numărul a scăzut cu 8% în fiecare an. Au fost analizate 14 milioane de zboruri. Sunt șanse de 0,07% să mori într-un accident aviatic.

Anul acesta, compania de consultanță Skytrax a publicat lista celor mai sigure companii aeriene, bazată pe voturile pasagerilor din întreaga lume. Pe primul loc e Qatar Airways – cunoscută pentru siguranța și confortul excepțional al zborurilor. Singapore Airlines, faimoasă pentru serviciile premium se situează pe locul doi, iar locul trei e ocupat de Emirates – cunoscută pentru tehnologia avansată.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Dintre companiile europene, Turkish Airlines ocupă locul 7 și Air France locul 9. Nicio companie aeriana românească nu a fost prezentă în top 100, iar ultimul loc e ocupat de FlyArystan, o companie aeriană low cost din Kazahstan.

Citește și