Zborul cu avionul a devenit cel mai sigur transport din lume. Cum arată clasamentul celor mai safe companii aeriene

Au găsit soluția să nu mori pe drumurile proaste din România: ia-ți zborul. În aer e mai sigur!

Dacă vrei să ajungi cu bine la destinație, zborul cu avionul a devenit așa de safe, încât singurele tale griji sunt să privești peisajul și să te bucuri de snack-uri. Cercetătorii de la MIT au studiat câți pasageri au murit în timpul unui zbor între 2018 și 2022 și au ajuns la concluzia că numărul a scăzut cu 8% în fiecare an. Au fost analizate 14 milioane de zboruri. Sunt șanse de 0,07% să mori într-un accident aviatic.

Anul acesta, compania de consultanță Skytrax a publicat lista celor mai sigure companii aeriene, bazată pe voturile pasagerilor din întreaga lume. Pe primul loc e Qatar Airways – cunoscută pentru siguranța și confortul excepțional al zborurilor. Singapore Airlines, faimoasă pentru serviciile premium se situează pe locul doi, iar locul trei e ocupat de Emirates – cunoscută pentru tehnologia avansată.

Dintre companiile europene, Turkish Airlines ocupă locul 7 și Air France locul 9. Nicio companie aeriana românească nu a fost prezentă în top 100, iar ultimul loc e ocupat de FlyArystan, o companie aeriană low cost din Kazahstan.

Exit mobile version