Ziua Dorului. Povestea românului pe care dorul de țară l-a întors acasă. Meniul inedit pe care îl are restaurantul său

Dorul, așa cum îl știi, poate să nască și afaceri. Îți spun acum povestea lui Radu Ionescu, pe care sentimentul de dor l-a adus înapoi în România. După ce a studiat business la Londra, a revenit în țară, să își îndeplinească visul. Și a reușit. În 2018, a deschis Kaiamo, un restaurant de fine dining.

Și-a pus șorțul de bucătar și a început să încânte oamenii cum știe mai bine, gătind. Cu fiecare meniu, încearcă să spună o poveste.

Vă mărturisesc, m-am întors în România cu un dor de țară și cu un bagaj plin de vise și cuțite în momentul în care am deschis restaurantul. Întotdeauna meniul nostru, încă de la început, a avut o poveste. Povestea aceea s-a transpus și în meniul de cantină. Și sunt citate celebre care dezvăluie anumite preparate: „nepoții și elefanții nu uită niciodată nimic“ este numele pentru salata de vinete. Enescu, Rebreanu sunt numele pentru supele și ciorbele pe care le avem în meniu“, spune Radu Ionescu, fondatorul și chef-ul restaurantului Kaiamo.

Exit mobile version