• Creșterea dramatică a averii lui Zuckerberg reflectă renașterea Meta, care deține Facebook, Instagram, WhatsApp și Threads.
  • Sub conducerea sa, Meta a făcut investiții mari în Inteligența Artificială, realitatea virtuală și metavers.
  • Până de curând, Jensen Huang, cofondator și CEO al Nvidia, a fost lider în ceea ce privește creșterea averii de la începutul anului.

Averea personală a CEO-ului Meta a crescut cu 54 de miliarde de dolari în acest an, marcând o creștere de 40%, ajungând la 182 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index. Această creștere remarcabilă îl propulsează pe Zuckerberg pe locul patru în topul bogaților lumii, acum la 7 miliarde de dolari de Bernard Arnault de la LVMH, care ocupă locul trei, anunță Naira Metrics.

Până de curând, Jensen Huang, cofondator și CEO al Nvidia, a fost lider în ceea ce privește creșterea averii de la începutul anului, datorită creșterii explozive a acțiunilor Nvidia pe fondul boom-ului Inteligenței Artificiale (A.I.).

Creșterea dramatică a averii lui Zuckerberg reflectă renașterea Meta, care deține Facebook, Instagram, WhatsApp și Threads.

Recomandări

ORBAN CANDIDEAZĂ
ROSIE A MURIT
CONTROL LA FRONTIERĂ
TRUMP E ATACAT
CE VREA ISRAELUL
UNDE SE ASCUND OLIGARHII?

Sub conducerea sa, Meta a făcut investiții mari în Inteligența Artificială, realitatea virtuală și metavers – strategii care au deranjat inițial investitorii. Acțiunile Meta au suferit o scădere abruptă de 75% între septembrie 2021 și noiembrie 2022, pe măsură ce a crescut scepticismul cu privire la cheltuielile companiei pentru aceste proiecte ambițioase.

Cu toate acestea, 2023 și 2024 arată o direcție diferită. Explozia globală a A.I., împreună cu semnele unei discipline fiscale mai stricte în cadrul Meta, au alimentat o resuscitare a încrederii investitorilor.

Citește și