• O pasionată de antichități a cumpărat un tablou care părea să poarte semnătura lui N.C. Wyeth la un magazin de vechituri în 2017, cu 4 dolari.
  • Ea a redescoperit tabloul în luna mai a anului trecut și a postat o poză cu tabloul într-un grup de Facebook cu pasionați de artă.
  • Tabloul este acum estimat să ajungă la 250.000 de dolari la licitația din septembrie.

O pasionată de antichități a cumpărat un tablou care părea să poarte semnătura lui N.C. Wyeth la un magazin de vechituri în 2017, cu 4 dolari. Achiziția ar putea fi lucrare reală a pictorului. Tabloul este acum estimat să ajungă la 250.000 de dolari la licitația din septembrie, scrie CNN.

Potrivit specialiștilor de la casa de licitații Bonhams Skinner, vânzătoarea a cumpărat lucrarea la un magazin de vechituri Savers din Manchester, New Hampshire. Femeia căuta rame pe care să le refolosească. Tabloul lui Wyeth fusese ascuns pe un perete împreună cu postere și gravuri în mare parte deteriorate, potrivit casei de licitații.

Femeia a luat lucrarea acasă, dar nu a găsit informații despre ea pe internet. După ce a agățat tabloul în dormitor timp de mai mulți ani, ea l-a depozitat într-un dulap din casa.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Ea a redescoperit tabloul în luna mai a anului trecut și a postat o poză cu tabloul într-un grup de Facebook cu pasionați de artă.

Postarea a ajutat-o să ajungă la Lauren Lewis, un fost curator care a lucrat cu picturi realizate de trei generații de Wyeths. După ce a văzut lucrarea în persoană, Lewis a fost „99% sigură că este autentică”.

Citește și: