Aurel Vainer, fostul președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, a murit, duminică, la Spitalul Militar din București, scrie Anima News, agenția de presă din Israel.

„Personalitatea de seamă a evreilor români, Aurel Vainer a fost profund implicat în viața evreilor români pe care i-a reprezentat cu onoare în întreaga lume”, arată sursa citată.

David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a reacționat pe Twitter: „Dr. Vainer a fost un lider extraordinar care a făcut eforturi neîncetate de a proteja comunitatea evreilor din România și de a pune în lumină contribuția acesteia la dezvoltarea țării. De asemenea a fost un adevărat prieten al Israelului, un om în care am găsit întotdeauna un partener de excepție”.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Aurel Vainer era născut în 1932, la Ștefănești, județul Botoșani. A studiat la ASE. A fost vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, precum și deputat în Parlamentul României. În 2004, a fost ales ca vicepreședinte al Comisiei de Politică Economică, Reformă și Privatizare din Camera Deputaților.