• Odalis Martinez, mamă a doi copii, a născut gemeni care au fost concepuți la interval de cinci zile, într-un fenomen extrem de rar care a nedumerit cadrele medicale.
  • Fenomenul se numește superfetație și este „extrem de rar”.
  • Chiar și profesioniștii din domeniul medical au fost confuzi când Odalis și-a dus gemenii la prima lor consultație medicală, a spus ea.

Odalis Martinez, mamă a doi copii, a născut gemeni care au fost concepuți la interval de cinci zile, într-un fenomen extrem de rar care a nedumerit cadrele medicale. O femeie a născut gemeni concepuți la o săptămână diferență după ce a rămas însărcinată cu un al doilea copil în timp ce era deja însărcinată. Odalis Martinez, în vârstă de 26 de ani, a rămas însărcinată cu primul ei copil în ultima zi a ciclului menstrual – înainte de a-l concepe pe al doilea cinci zile mai târziu.

Medicul ecografist i-a spus mamei celor doi copii, Lilo și Imelda, acum în vârstă de un an, că măsurau diferit” și că au fost concepuți în momente diferite. Fenomenul se numește superfetație și este „extrem de rar”. S-a întâmplat după ce a eliberat două ovule în loc de unul în timpul ciclurilor sale – și ambele au fost fertilizate de spermatozoizi diferiți.

Ovulul fertilizat trebuie apoi să se implanteze într-un uter deja însărcinat; dacă se întâmplă toate aceste trei situații, atunci are loc o suprafetare. Chiar și profesioniștii din domeniul medical au fost confuzi când Odalis și-a dus gemenii la prima lor consultație medicală, a spus ea.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Odalis, manager de programe, din San Francisco, California, SUA, a declarat: „Am fost cu siguranță șocată. În primul rând, pentru că erau gemeni și, în al doilea rând, procesarea faptului că au fost concepuți la cinci zile distanță. Nu am știut niciodată cum funcționează gemenii, așa că nu am știut că se poate întâmpla așa ceva – a fost o surpriză foarte mare. Toată familia mea mă întreba cum se poate întâmpla așa ceva, eram cu toții atât de șocați. Este o informație bună de știut. Le spun tuturor prietenilor mei să fie atenți acum!”

Odalis și soțul ei, Antonio, în vârstă de 32 de ani, director de programe universitare, au aflat că au fost concepuți în momente diferite în ianuarie 2021, după ce un control a arătat că ambii gemeni măsurau diferit. Le-au primit pe lume pe Lilo și Imelda prin cezariană la 10 august 2021. Lilo a fost concepută prima, iar Imelda a fost concepută cinci zile mai târziu și, în ciuda faptului că nu sunt gemene identice, Odalis spune că pentru unii oameni seamănă.

Odalis spune că Imelda pare mai mare, dar de fiecare dată când merg la doctor li se spune că bebelușii sunt la fel de grei. Cu siguranță îi pot deosebi, dar au unele zile în care arată extrem de asemănători. Dar dacă îi întrebi pe cei care nu îi văd în fiecare zi, spun că arată la fel”.

Când i-au dus pe gemeni la prima lor consultație medicală, le-au spus medicilor că Lilo și Imelda au fost concepuți la cinci zile diferență. Odalis spune că doctorii au întrebat-o ce vrea să spună și că nu auziseră de așa ceva până atunci.