• Alain Delon a jucat în peste 80 de filme precum „Rocco și frații săi” și „Le Samouraï”.
  • Delon a câștigat multiple premii în cariera sa, inclusiv Palme d’Or la Cannes.
  • Cariera sa a fost marcată de roluri iconice în filme precum celebrul „Le Guepard”.

Alain Delon, legenda cinematografiei mondiale, a murit astăzi la vârsta de 88 de ani. A fost un simbol al eleganței și talentului, dar s-a retras din viața publică. A lăsat în urmă o carieră strălucitoare și o moștenire impresionantă în industria filmului. Delon a câștigat multiple premii de-a lungul carierei, inclusiv Premiul Palme d’Or la Cannes și Premiul César pentru cel mai bun actor. Aceste distincții subliniază impactul său durabil asupra artei cinematografice și recunoașterea internațională a talentului său. Cariera sa a fost marcată de roluri iconice în filme precum „Rocco și frații săi” și „Le Samouraï”, care au captivat audiențele din întreaga lume. Alain Delon nu a fost doar un actor de renume, ci și un simbol al eleganței și stilului clasic.

Care este moștenirea pe care o lasă Alain Delon în urmă?

„Alain Delon a jucat în multe filme, a cântat, a jucat în teatru, dar ultimii cinci ani au fost mai grei pentru el. Acesta a declarat la un moment dat că nu vrea să mai trăiască foarte mult pentru că nu se mai regăsește în cinematografia de azi. A jucat teatru datorită Elvirei Popescu și a menționat acest lucru și atunci când a venit la Cluj la TIFF. Alain Delon a pus tot timpul publicul mai presus decât orice”, a declarat Irina Margareta Nistor, critic de film, pentru Aleph News.

Cum e cinematografia din perioada de apogeu a lui Alain Delon în comparație cu cea din prezent?

„Este cu totul alt gen. Atunci nu încerca nimeni să șocheze cu ceva. Erau niște filme extrem de intense, dar pe gustul publicului. El a jucat mult atât în Franța, cât și în Italia”, a adăugat aceasta.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI

Citește și