• Arheologii au descoperit structuri secrete în Giza, Egipt, cu ajutorul unor metode de înaltă tehnologie de penetrare a solului
  • Metodele au scos la iveală o structură în formă de L și o anomalie mai adâncă și mai mare, ascunsă sub nisip
  • Descoperirile ar putea explica de ce o mare parte din Cimitirul de Vest, foarte aglomerat, este goală

Egiptul deține multe secrete ale trecutului său antic, iar arheologii ar putea să fi descoperit unul nou, ascuns sub nisipul din Cimitirul de Vest din Giza.

Cimitirul de Vest deține sute de morminte dreptunghiulare, numite mastabas, care se află la baza Marii Piramide din Giza. Aceste mastabe aparțin cetățenilor de elită și rudelor regelui egiptean antic Khufu. El care a domnit în urmă cu aproximativ 4.500 de ani.

Cu toate acestea, în contrast puternic cu numeroasele rânduri de morminte, o zonă a cimitirului este fără nicio structură. Sub nisip, este o altă poveste, au descoperit recent arheologii.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Ceea ce pare a fi o suprafață plană și nisipoasă ar putea ascunde structuri demult uitate, construite cu mii de ani în urmă. La doar câțiva metri sub suprafață se află ceea ce pare a fi o structură în formă de L. Chiar mai adânc, există o altă structură mai mare, conectată la prima.

Colțurile structurii în formă de L sunt „prea ascuțite” pentru a fi naturale. Asta a declarat cercetătorul Motoyuki Sato, care a ajutat la descoperirea anomaliei, pentru Live Science.

Acest lucru sugerează că oamenii au construit-o. Asta ar putea explica de ce o porțiune atât de mare din necropola aglomerată a rămas goală deasupra nisipului, au raportat cercetătorii într-o lucrare pe care au publicat-o recent în jurnalul Archaeological Prospection.

Potrivit cercetătorilor, ambele caracteristici ar putea fi rămășițe ale unui mormânt antic. Cu toate acestea, descoperirea lasă încă multe întrebări fără răspuns.

Citește și