• La nivelul Uniunii Europene, România are cel mai mic procent de cititori: 29,5%.
  • Ne-au depășit Cipru cu 33,1% și Italia cu 35,4%.
  • Cărțile au fost, de-a lungul timpului, surse inepuizabile de cunoștințe, inspirație și evadare.

Cât de mult îți place să citești? Azi e Ziua Internațională a Iubitorilor de cărți. La nivelul Uniunii Europene, România are cel mai mic procent de cititori: 29,5%. Ne-au depășit Cipru cu 33,1% și Italia cu 35,4%.

Ziua iubitorilor de cărți, dedicată celor care trăiesc prin și pentru lectură, este ocazia specială pentru a sărbători dragostea pentru cărți și plăcerea de a lectura.

Cărțile au fost, de-a lungul timpului, surse inepuizabile de cunoștințe, inspirație și evadare. Ele ne permit să explorăm lumi noi, să înțelegem perspective diferite și să ne dezvoltăm atât pe plan intelectual, cât și emoțional.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
CLINTON SE REVOLTĂ
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL

„Poate într-un clasament european, românii citesc cel mai puțin, dar nu aș spune că populația României este departe de carte, nu citește, nu cumpără cărți. Trebuie să ne gândim ce fac și autoritățile pentru a-i duce pe tineri, pe copii, pe public spre carte. Avem o zi a Culturii naționale, pe 15 ianuarie, cu multe mesaje și aplauze, dar multe biblioteci nu au bani să își cumpere cărți noi și copiii să meargă să împrumute. Avem în zona editurilor private, prețul hârtiei a crescut de cinci ori, prețul tiparului”, a explicat Ovidiu Șimonca, PR la editura Curtea Veche, la Aleph News.

Citește și