• „Hikikomori” sunt definiţi în cadrul acestui studiu ca persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani care evită să participe la activităţi sociale.
  • Fenomenul afectează aproximativ 2% dintre persoanele din grupa de vârstă 15-64 de ani din Japonia.
  • Majoritatea acestor cazuri de hikikomori sunt clasificate ca o varietate de tulburări psihice existente DSM-IV-TR.

O formă severă de retragere socială, numită hikikomori, a fost întâlnită frecvent în Japonia și este caracterizată de adolescenți și adulți tineri care se retrg în casele părinților, incapabili să lucreze sau să meargă la școală luni sau ani. Japonia numără aproape un milion şi jumătate de persoane care trăiesc în izolare socială, denumite „hikikomori” în această ţară, scrie Britannica.

„Hikikomori” sunt definiţi în cadrul acestui studiu ca persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani care evită să participe la activităţi sociale, cum ar fi mersul la şcoală sau la locul de muncă, şi care, timp de cel puţin şase luni, nu ies din locuinţele lor decât pentru activităţi recreative sau pentru a-şi face cumpărăturile, sau care nu îşi părăsesc practic deloc domiciliul.

Câți oameni sunt afectați de acest fenomen

Fenomenul afectează aproximativ 2% dintre persoanele din grupa de vârstă 15-64 de ani din Japonia, adică aproximativ 1,46 milioane de oameni, conform acestui studiu, realizat în noiembrie 2022 şi publicat vinerea trecută, cea mai extinsă analiză de acest tip efectuată până în prezent de Guvernul de la Tokyo.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Majoritatea acestor cazuri de hikikomori sunt clasificate ca o varietate de tulburări psihice existente DSM-IV-TR. Cu toate acestea, un subset de cazuri cu psihopatologie substanțială nu îndeplinesc criteriile pentru nicio tulburare psihiatrică existentă. Hikikomori poate fi considerat un sindrom legat de cultură șirebuie stabilit dacă îndeplinește criteriile acceptate ca o nouă tulburare psihiatrică. Sunt propuse criterii de diagnosticare de cercetare pentru afecțiune.

„Se pare că anumite persoane corespund definiţiei noastre despre «hikikomori», pentru că ele au fost descurajate să iasă din locuinţe din cauza COVID-19 şi, deci, au sfârşit prin a avea mai puţine contacte cu societatea”, a declarat pentru AFP Koji Naito, un oficial guvernamental nipon.

Citește și: