• Târgul de antichități se întoarce pe Insula Impresioniștilor în capitala Franței.
  • La Târgul de antichități găsești mobilier de epocă, accesorii și bijuterii.
  • Centrul Pompidou organizează un eveniment despre frica în jocurile video.

Toamna abia a început și chiar dacă sezonul a fost ploios la Paris, nu-ți anula vacanța ! Ai ce face aici în fiecare zi.

Ce pot face turiștii întârziați în acest weekend?

Iți dau câteva idei bune dacă nu ti-ai făcut încă programul .

Îți aduci aminte că în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris, au fost dezvelite statuile a zece femei celebre din epoca moderna, precum Simone Veil. Ele au apărut pe Podul Alexandre III în cadrul tabloului sororitate și au celebrat femeile puternice din istoria Frantei. Statuile sunt expuse temporar la Adunarea Națională și le poți vizita!

Recomandări

HACKERII LUI TRUMP
IOHANNIS ARE UNDĂ VERDE
IOHANNIS NU POATE CANDIDA CA INDEPENDENT
DISCUȚIILE CONTINUĂ
BIDEN CONVOACĂ SUMMIT PENTRU UCRAINA
PICHAI LANSEAZĂ ROBLOX PENTRU COPII

Daca ești colecționar de arta, Foire de Chatou, târgul de antichități se întoarce din 27 septembrie până pe 6 octombrie pe Insula Impresioniștilor. Un loc de întâlnire de neratat pentru anticari și galerii de artă, mergem acolo să vânăm printr-o selecție fină de mobilier de epocă, accesorii de modă haute couture, bijuterii, jucării vintage și alte mărunțișuri prețioase din epoci apuse, expuse de cei 300 de expozanți din toate colțurile Franţei.

Un festivalul dedicat jocurilor video, Press Start ,revine la Centrul Pompidou, pentru a 12-a ediție, în perioada 25-30 septembrie. Anul este despre frica în jocurile video- monștri, camere obscure. În program, ateliere, întâlniri și petreceri sălbatice, desigur.

Daca te întrebi unde să mănânci pentru a fi sigur că descoperi rețete noi, să știi că vei putea gusta bucătăria lui Clotaire Poirier, finalistul ultimului sezon Top Chef din Franța. El va gati pentru restaurantele Bambino și ulterior Gaya, și vei descoperi bucătăria creativă a acestui « chef » cu multe talente.

Iar pentru iubitorii de spectacol, un nou loc magic trebuie să ți-l treci neapărat în agenda. Amplasat în arondismentul 5 al Parisului, Grand Hôtel des Rêves găzduiește un spectacol gata să ii seducă atât pe cei tineri și pe seniori: Frumoasa și Bestia. Într-o experiență captivantă, un spectacol imersiv la care vei putea participa chiar tu, te va face să redescoperi povestea copilăriei noastre.

Citește și