• Sâmbăta Mare marchează întreruperea oficială a postului de Paști.
  • Mulți creștini dedică această zi rugăciunii, în încercarea de a înțelege sacrificiul lui Iisus.
  • Eduard Uzunov: „Cum facem să fim mai buni, cum facem să fim mai buni aici?”

Sâmbăta Mare marchează întreruperea oficială a postului de Paști. După o perioadă de abstinență și rugăciune, creștinii se pregătesc să se bucure de Înviere prin participarea la Liturghia de Paști și prin împărtășirea tradiționalelor bucate pascale. Mulți creștini dedică această zi rugăciunii, în încercarea de a înțelege sacrificiul lui Iisus. „Sacrificiul este un dar suprem de dragoste, pentru că produce vindecare.” „Sacrificiul este o exprimare a devotamentului și a curajului, un act de generozitate care poate
inspira și influența pe cei din jur.”

„Există două forme de sacrificiu: o formă de sacrificiu suprem, pe care Iisus l-a făcut acum 2000 de ani. Un sacrificiu care e foarte bine descris în Via Dolorosa, unde s-a și întâmplat drumul durerii Via Dolorosa din Ierusalim. Un sacrificiu pentru care îi mulțumim lui Iisus Cristos că ne-a arătat calea, cum a înviat el în a 3-a zi, așa toți creștinii suntem datori cu o înviere. Mai există și o altă definiție a sacrificiului, o definiție mai actuală, prin care te sacrifici pentru țelurile, scopurile propuse. Via Dolorosa cu cele 14 opriri începând cu Judecata, Punerea pe cruce; oprirea a 3-a oprire unde a căzut din cauza crucii care era foarte grea; a 4-a oprire în care s-a întâlnit ultima oară cu mama sa, cu Fecioara Maria; a 5-a iarăși a căzut sub bătăile îngrozitoare ale soldaților romani; a 6-a este atunci când s-a întâlnit cu Veronica și i-a dat un ștergar să se șteargă de sudoarea care era pe față și chipul lui Iisus a rămas pe acel ștergar și de atunci icoanele se numesc Veronica; ș.a.m.d.

Este un drum al durerii, un drum al sacrificiului suprem pentru noi creștinii, fie că suntem ortodocși, fie că suntem catolici. În fiecare biserică fie catolică sau ortodoxă sunt ilustrate opririle lui Iisus, inclusiv cu cea de a 13- a în care este pus în mormânt și cea de a 14-a când învie. Totdeauna după un sacrificiu ai o înviere, din cauza asta noi îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne arată calea. Calea sacrificiului generează succes, generează înviere, generează lumină.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ne sacrificăm pentru familie, ne sacrificăm în fiecare zi, dar plăcut, pentru că avem exemplul Mântuitorului care s-a sacrificat în cel mai adânc mod cu putință și atunci ce poate fi mai greu decât ceea ce a făcut Iisus. Și noi 3 luni de exemplu, putem să trecem peste toate greutățile vieții mult mai ușor. Cum facem să fim mai buni, cum facem să fim mai buni aici”, a declarat pentru Aleph News Eduard Uzunov.

Citește și