Ce muzee vizitezi toamna asta? Peste 150 de opere sunt expuse la Muzeul de Artă Recentă din Capitală

Ce muzee vizitezi toamna asta?

Muzeul Național de Artă al României. Muzeul este situat în inima Capitalei și găzduiește o colecție vastă de artă românească și europeană. De la arta medievală românească, cu icoane religioase, până la lucrări de mari maeștri europeni precum Rembrandt. Pentru doar 24 de lei ai acces într-un loc care este o adevărată poartă către istoria artei.


Tot în București e și Muzeul de Artă Recentă sau MARe. Acest muzeu aduce în fața publicului arta românească contemporană de după 1945, punând accent pe lucrări ce explorează teme sociale și politice recente. Peste 150 de opere sunt expuse într-o clădire de 1200 mp desfășurată pe 5 niveluri, care este dotată cu toate spațiile, echipamentele, serviciile, programele. Acest muzeu de artă modernă și expozițiile sale inovatoare creează un contrast captivant cu muzeele tradiționale.

Ce muzee vezi la Paris


Musée d’Orsay este situat pe cheiul stâng al Senei, în arondismentul 7. A fost inaugurat în 1986 și este situat într-o fostă gară, Musée d’Orsay este renumit pentru colecțiile sale de artă impresionistă și post-impresionistă. Lucrările de Monet, Degas, și Van Gogh sunt doar câteva dintre comorile acestui muzeu care oferă o privire asupra uneia dintre cele mai importante perioade artistice din istoria artei.

Mergem puțin mai la vest de Paris și ajungem în capitala Spaniei. Madridul găzduiește Muzeul Prado care este un muzeu emblematic pentru arta clasică europeană. Aici sunt expuse opere de Velázquez, Goya și El Greco, printre multe alte capodopere care reflectă măreția artei spaniole și europene din secolele XII-XIX.

Care sunt cele mai populare muzee din SUA


La New York pe timp de toamnă poți vizita Metropolitan Museum of Art sau THE MET. Când nu se organizează The MET GALA, Muzeul Met este cunoscut pentru că oferă o călătorie de peste 5.000 de ani prin istoria artei globale. De la sculpturile antice egiptene până la capodoperele picturii europene și artei moderne, acest muzeu este un simbol al diversității culturale și istorice.

Exit mobile version