• Găzduit într-o cutie de argint ornamentată, Once Upon a Time in Shaolin a fost conceput ca o piesă de artă.
  • Nu există decât o singură copie pe CD.
  • Discul grupului hip-hop de pionierat este cel mai scump vândut vreodată.

Un album atât de rar și de valoros încât doar câteva urechi l-au ascultat vreodată va fi expus într-o galerie australiană, oferind publicului o mostră a pieselor extrem de exclusive, scrie BBC.

Găzduit într-o cutie de argint ornamentată, Once Upon a Time in Shaolin – înregistrat în secret de Wu-Tang Clan pe parcursul a șase ani – a fost conceput ca o piesă de artă. Nu există decât o singură copie pe CD.

Discul grupului hip-hop de pionierat este cel mai scump vândut vreodată și a fost a fost împrumutat acum Muzeului de Artă Veche și Nouă din Tasmania (Mona). Pe parcursul a 10 zile în luna iunie, Mona va găzdui mici petreceri de ascultare, în cadrul cărora publicul va putea asculta o mostră curatoriată de 30 de minute din album.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Albumul face parte din expoziția Namedropping, care examinează statutul, notorietatea și „căutarea umană”. „Din când în când, un obiect de pe această planetă posedă proprietăți mistice care transcend circumstanțele sale materiale”, a declarat Jarrod Rawlins, directorul departamentului curatorial al Mona. „Once Upon a Time in Shaolin este mai mult decât un simplu album, așa că… am știut că trebuie să îl introduc în această expoziție”.

Grupul a considerat că valoarea muzicii a fost diminuată de streamingul online și de piraterie și a dorit să adopte „o abordare a muzicii în stilul Renașterii de acum 400 de ani, oferind-o ca pe o marfă comandată”. Acesta include o cutie de nichel sculptată manual și un manuscris legat în piele care conține versuri și un certificat de autenticitate – și o condiție legală conform căreia proprietarul nu poate publica cele 31 de piese timp de 88 de ani.