• În 2022, compania lui Armani a avut venituri de 2,35 miliarde de euro.
  • Armani e singurul acționar al afacerii fondate în 1970 alături de fostul partener, Sergio Galeotti.
  • Moștenitorii lui Armani ar trebui să abordeze o eventuală listare pe bursă.

Este visul oricui să moștenească imperiul clădit de Giorgio Armani. Însă moștenitorii creatorului de modă în vârstă de 89 de ani nu se vor bucura doar de avere și renume. Un document datat în 2016, ținut la un notar din Milano și consultat acum de Reuters, stabilește principiile de conducere pentru cei care urmează să moștenească afacerea.

Viitorul imperiului Armani

Știm deja, creatorul de modă nu are copii cărora să le predea afacerea, așa că au existat numeroase speculații în ceea ce privește viitorul imperiului Armani. Printre moștenitorii lui Giorgio Armani se vor număra probabil sora lui, alți 3 membri ai familiei sale care lucrează deja la companie, colaboratorul său Pantaleo Dell’Orco și o organizație caritabilă. Iar dacă vorbim despre averea personală a lui Armani, este mai puțin clar cum intenționează să o împartă. În schimb, pot să îți spun că agenția Bloomberg estimează că se ridică la o valoare de 6,58 miliarde de dolari.

Ce criterii trebuie să îndeplinească moștenitorii

Moștenitorii lui Armani ar trebui să abordeze o eventuală listare pe bursă, acesta interzicând însă o astfel de mutare până la 5 ani de la moartea regelui modei. El exclude și orice fuziuni cu alte companii. De asemenea, viitorii conducători trebuie să caute un stil „esențial, modern, elegant și care să nu fie ostentativ, cu atenție la detalii și vizibilitate”. Regulile stabilite de Armani mai implică împărțirea capitalului companiei în șase categorii distincte, fiecare cu puteri și drepturi de vot diferite. De asemenea, 50% din profitul net înregistrat de companie trebuie să fie plătit acționarilor.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Citește și